eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A demográfiai program három eleméről tárgyalt a kormány - lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a demográfiai program három eleméről tárgyalt szombaton a kormány, a csomagról várhatóan júliusban tovább egyeztetnek.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a demográfiai program három eleméről tárgyalt szombaton a kormány, a csomagról várhatóan júliusban tovább egyeztetnek. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a lapnak elmondta: a kormány tárgyalt a rugalmas gyed bevezetéséről is. A javaslat lényege, hogy azon édesanyák, akik szülés után hamarabb vissza szeretnének térni a munka világába, ezt úgy tehessék meg, hogy a három év alatt járó támogatások egyikétől se essenek el. A kormányülésen megvitatták azon egyetemistáknak és főiskolásoknak a lakhatási támogatását is, akik összeházasodnak és gyermeket terveznek. Részletek a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság arról ír, hogy Tiszakarád csaknem teljes lakosságát, több mint kétezer embert beoltanak fertőző májgyulladás ellen. A lapnak Ungvári József polgármester elmondta, hogy a hepatitis A-vírus először az óvodában bukkant fel. Asztalos Ágnes megyei tiszti főorvos arról számolt be, hogy a bodrogközi településen 13 megbetegedés történt, ebből hét általános iskolás volt, így már minden diákot és pedagógust beoltottak. Részletek a Népszabadságban.

Az index a Research @ Intel Day kiállításról készített összeállításából kiderül: a börze a remek ötletek és az értelmezhetetlennek tűnő kezdeményezések gyűjtőhelye. Az intuitív vásárlásnál például a rendszer érzékeli a felfelé, vagy lefelé fordított hüvelykujjat, vagyis élőben like-olhatjuk a megvásárolni kívánt termékeket. Okostelefonnal megoldhatóvá válhat az is, hogy ha a gyerek sír, a rendszer nyugtató zenét játsszon neki, ha viszont látja, hogy mosolyog és ébren van, akár mesét is olvasson a gyermeknek. Részletek az indexen.

A Népszabadságnak nyilatkozva a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója azt mondta: az egészségügyi átszervezések célja, hogy az azonos betegséggel kórházba kerülők mindenütt ugyanazt a kezelést kapják. Török Krisztina hozzátette: sosem lesz százszázalékos a biztonság, ahol "megvágják vagy megszúrják" az embert, de a most megkezdett munkával, a kórházi akkreditációval, amelynek körülbelül harmadánál járnak, jelentősen javulhat a biztonság. Részletek a Népszabadságban.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a jövő év elején zárulhat le a MÁV-csoport szerkezeti átalakítása, néhány területen azonban már elindultak a változások. A vasúti pályák üzemeltetése és a személyszállítás elválasztása érdekében például már létrejött a kizárólag az előbbi tevékenységet folytató önálló üzemeltető NPV Zrt. Részletek a Napi Gazdaságban.

Az Index cikkéből kiderül: nem ad több interjút az irodalmi Njobel-díjad Kertész Imre. Arról, hogy a Sorstalanság írója lezárta irodalmi munkásságát és nem akar többet írni Kertész Imre korábban a Der Spiegel című német hetilapnak is nyilatkozott. Ezúttal egy francia lapnak adott riportot zárt úgy: Ez volt az utolsó interjúm. Részletek az indexen.

A Napi Gazdaság szakértői a befektetési alapok második negyedéves teljesítményét értékelve arra jutottak: a feltörekvő alapok voltak a legnagyobb vesztesek, például a török és a latin-amerikai papírok. A legjobb lehetőség azonban még mindig a befektetési alapokban rejlik - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

A portfolio.hu írásából kiderül: Az Eurostat közleményben jelezte, hogy a francia adatok betöltése kapcsán hibát követtek el, így módosultak az eurózónára és az Európai Unióra vonatkozó munkanélküliségi mutatók. A korábbi adatokhoz képest 0,1 százalékkal nőtt mind a két régió esetében a ráta. Részletek a portfolio.hu-n.

A pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: feltámad a ScienNet törzsvásárlói rendszer. A gazdasági portál értesülései szerint újra toboroz ügyfeleket a 2009-ben bedőlt program, amely ellen fénykorában különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja miatt nyomoztak. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×