eur:
392.82
usd:
368.08
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gondot okozhat az új ügyeleti rend - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint egyes vidéki kórházakban okozhat fejtörést az új ügyeleti rend, míg a Népszabadságnak a vidékfejlesztési miniszter nyilatkozott.

A gazdatársadalom elfogadta a földtörvényt és elégedett vele - nyilatkozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Népszabadságnak. A tárcavezető kitért arra is, hogy az ágazatot érintő törvények egymásra épülnek, az alap a földtörvény, arra épül az üzemtörvény és ezt követően fogadhatja el a parlament az integrációs törvényt.

A Magyar Nemzet szerint a fővárosi kórházakban valószínűleg működni fog az új ügyeleti rendszer, egyes vidéki intézményekben azonban problémát jelenthet az ügyeleti sorok összerakása. Mostantól ugyanis a rezidensek csak szakorvosi felügyelettel ügyelhetnek az egészségügyi intézményekben. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke úgy vélte, hogy az alacsony szakorvosszám ezen intézmények aneszteziológiai és gyerekgyógyászati osztályán okozhat nehézségeket.

A Napi Gazdaság szerint 11 százalékkal csökkent a magyarországi villamosenergia-kapacitás idén. Mindez alapvetően a piaci helyzettel magyarázható, a gázalapú áramtermelés nyereségessége ugyanis történelmi mélységbe zuhant.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy a magyarországi vízfogyasztás már két évtizede csökken. Ahhoz, hogy a hazai lakosság kevesebb vizet használ jelenleg, mint a rendszerváltást megelőzően, jelentősen hozzájárult az ipari termelés visszaesése és a vízellátás árának emelkedése.

A Pénzcentrum.hu szerint családok tízezrei járnak rosszul azzal, hogy az asztmás gyermekek nagy többsége számára már nem állítanak ki emelt összegű családi pótlékra jogosító igazolásokat az orvosok. A gyógyszeres kezeléssel szinten tartható betegség esetén ugyanis így elesnek a szülők a korábbi plusz támogatástól.

A célok nem tesznek boldoggá, egy kevés alkohol és a politikai aktivitás viszont igen - írja az Index a holland World Happiness Database kutatásaira hivatkozva. Az intézet azt is megállapította, hogy a jó kinézet jobban boldogítja a férfiakat, mint a nőket, a munkahelyi ingázástól pedig érdemes tartózkodni.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×