Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Törvényben rögzíthetik a rezsicsökkentést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés hétfőtől. A képviselők a hét első napján törvénybe foglalhatják az eddig bevezetett, valamint a nyárra tervezett rezsicsökkentéseket, míg kedden az egyházügyi törvény módosítását kezdhetik tárgyalni.

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. Ma a szokásos délután egy órai kezdést - a napirend előtti felszólalásokat, az interpellációkat és a kérdéseket - követően a képviselők törvényben rögzíthetik a január 1-jével elrendelt tízszázalékos gáz-, villany- és távhőár-, valamint a lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak július 1-jétől tervezett ugyanilyen mértékű csökkentését.

Az Országgyűlés kormánypárti kezdeményezésre elítélheti Viviane Reding uniós igazságügyi biztos Tobin-ügyben tett lépéseit és határozati javaslatban szólíthatja fel a brüsszeli politikust, hogy tegyen meg mindent az európai igazságügyi együttműködés megvalósulása érdekében.

Zárószavazás várható emellett a köznevelési törvény módosításáról, amelynek értelmében a többi között, indokolt esetben 20 százalékkal megemelhetik a jelenlegi maximum 27 fős osztálylétszámot.

A mai ülésnap végén az erdőtörvény módosításáról kezdődik általános vita, holnap pedig az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő új egyházügyi törvényt tárgyalja a Ház.