eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ennyi pénzt kapnak a képviselőjelöltek 2014-ben - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy minden egyéni képviselőjelölt - akit nyilvántartásba vesznek a 2014-es országgyűlési választáson - várhatóan egymillió forint költségvetési támogatásban részesül.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy minden egyéni képviselőjelölt - akit nyilvántartásba vesznek a 2014-es országgyűlési választáson - várhatóan egymillió forint költségvetési támogatásban részesül. A tervezet alapján a választásokon indulók azonban nem csak a költségvetésből származó egymillió forintból gazdálkodhatnak majd hivatalosan a kampányban. A költési felső plafon - vagyis az egy párt által a választási kampányra fordítható maximális összeg - várhatóan jelöltenként ötmillió forint lesz, amelyet évente a fogyasztóiár-indexszel növelni kell - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság cikkéből kiderül: Közel százmillió forinttal több bevétele volt 2012-ben a szocialista pártnak, mint kiadása. A lap birtokában lévő pénzügyi beszámoló szerint a szocialisták bevétele tavaly 749 millió forint volt, ebből a tagdíjak 32 milliót hoztak, a központi költségvetés több mint félmilliárdot adott a párnak, magánszemélyektől pedig további 83 millió forint folyt be. Más pártokhoz hasonlóan az MSZP is kapott támogatást önkormányzatoktól, valamint magánszemélyektől. Részletek a Népszabadságban.

Az index ausztrál kutatók eredményeire hivatkozva arról ír, hogy 4500 éve egy rejtélyes esemény drasztikusan megváltoztatta az ősi Európa lakóinak genetikai kódját. A változás okát egyelőre megtippelni sem tudják. Részletek az indexen.

A Népszabadság cikkéből kiderül: hiába javasolta kétharmados többséggel a Debreceni Egyetem szenátusa Paragh Györgyöt rektornak, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mégis mást jelölt a posztra. A lap felteszi a kérdést: hol van az ígért egyetemi autonómia? Részletek a Népszabadságban.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: Portik Tamás személyes testőrét alkalmazta és tette meg a Jófiúk Biztonsági Szolgálat vezetőjének Sz. Gábor, aki most a józsefvárosi Együtt 2014 szervezője. A Jófiúkat idén márciusban feloszlatták, Sz. Gábor ellen gazdasági bűncselekmények miatt nyomoz a nemzeti nyomozóiroda. Részletek a Magyar Nemzetben.

Az Index újságírója kipróbálta a Palatinus új, 150 millió forintért megépített csúszdarendszerét. A tapasztalatok vegyesek voltak, a Varázshangulat, a Kamikaze és az anakonda csúszdát azonban holnaptól már a nagyközönség is birtokba veheti, amikor is a Palatinus és a Dagály megnyitja az idei szezont. Részletek az indexen.

A portfolio.hu a bankkártyás fizetések hátterét vizsgálja. Az online gazdasági portál írása szerint heves társadalmi és szakértői vita övezi a bankkártya-piac körüli terveket, a változások ugyanis szinte mindenkit érintenek majd. A kártyás fizetések terjedése a készpénz rovására jelentős, akár több tíz milliárd forintos megtakarítást is hozhat éves szinten. Részletek a portfolio.hu-n.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: A 2013. március végi állapot szerint közel 4 ezer ember szerepel az adóhatóság 180 napon túl folyamatosan fennálló, legalább 10 millió forint tartozást felhalmozó magánszemélyeket tartalmazó listáján. A lap beszámol arról is, hogy a tavalyi utolsó negyedévben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 99 jelentős értékű adótartozást felhalmozó társaságot vett lajstromba, a legnagyobb tartozás meghaladta a 800 millió forintot, összességében 25 milliárd forintot tett ki a megállapított adókülönbözet. Részletek a Napi Gazdaságban.

A pénzcentrum.hu Finta Sándorral, Budapest főépítészével készített interjút. A beszélgetésből kiderül: a város most elkészült új városfejlesztési koncepciójában például a városközponttól távolabbi alközpontok fejlesztését célozták meg a belváros tehermentesítése, és az ingázási kényszer csökkentése érdekében, ugyanakkor a belvárosi életet újra vonzóvá tennék. A koncepció egyik fő célkitűzése a Dunával együtt élő város megteremtése a belvárosi szakaszon a rakpartok forgalomcsillapítási lehetőségének vizsgálata mellett új gyalogos és kerékpáros zónák megjelenése is elképzelhető, így a folyó könnyebb megközelíthetőségével, a közvetlen vízparti élményt jelentő, mobil, épített úszószigetekre terelt városi élet lehet egy új, érdekes színfolt. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×