Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A pénzügyi felügyelet és a jegybank összevonásának lehetősége - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke szerint higgadtan kell végiggondolni a felügyelet és a jegybank összevonásának lehetőségét - írja a Magyar Nemzet.

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke szerint higgadtan kell végiggondolni a felügyelet és a jegybank összevonásának lehetőségét. A felügyelet elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt is hozzátette: nem tud arról, hogy az ügyben politikai szinten bármilyen előterjesztés vagy döntés született volna.

A Napi Gazdaság Klinghammer István felsőoktatási államtitkárral készített interjút, aki szerint a jövő évi felsőoktatási büdzsé az ideihez hasonló lehet, ám az elosztás eltér majd az elmúlt húsz év gyakorlatától, a kutatóegyetemek például biztosan külön elbírálásban részesülnek. Az államtitkár úgy vélte, hogy a felvételizők számának csökkenése a következő években is folytatódik.

Az Indexen az olvasható, hogy a főváros 435 fát vágna ki a Római-parton, de a mobilgát-építésnek áldozatul eshet további több mint ezer ártéri fa is, amelyeket nem számoltak be az összesítésbe, tudta meg néhány zöld civilszervezet. A cikk szerint akár egy hónapon belül engedélyekhez juthat a Római-part mobilgátas projektje.

A Népszabadság arról ír, hogy a fesztiválszervezőknek továbbra sincs még megoldásuk a cigaretta árusítására. A helyi boltosok ugyanis aligha tudnak a fesztivál idejére kitelepülni, erre ugyanis nem biztosít lehetőséget a trafiktörvény. Mobil árusítóhelyet pedig csak oda küld az állam, ahol koncessziós nyertes hiányában nincs trafikos.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy hamarosan felújítják a Lánchidat és a várhegyi alagutat. Ennek során a többi között kicserélik a híd pályalemezét és elvégzik a korrodált acélszerkezetek javítását. A projektre nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Budapesti Közlekedési Központ.

A pénzcentrum.hu szerint jövőre elindulhat a 4-es metró próbaüzeme. A portál a főváros tegnap elfogadott középtávú finanszírozási prognózisa alapján kitér arra is hogy 2014-től várhatóan teljes kapacitással üzemelhet a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep.

A mobilfizetés nagyhatalma lehet Európa és Észak-Amerika a következő években - közli a Napi Gazdaság. Az Egyesült Államokban tavaly közel 13 milliárd dollárnyi vásárlást bonyolítottak valamilyen mobilfizetési megoldáson keresztül. A trend a cikk szerint Magyarországot sem kerülheti el.

A pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy befürdött az állam a prémium eurókötvényekkel, mivel hatalmas mértékben csökkent a múlt év végén bevezetett állampapír befektetőknél lévő mennyisége. Márciusban mindössze 25,8 millió eurónyit vásároltak, ugyanakkor az első három hónapban eladott érték nagyjából harmadát vissza kellett vásárolnia az államnak.

A portfolio.hu arról ír, hogy Fukusima után is tucatszámra épülnek az új atomerőművek. A Nukleáris Világszövetség jelenleg 435 működőképes atomreaktort tart számon, ám további 67 reaktor építési munkálatai zajlanak világszerte. Ennél azonban még több reaktor-tervet jegyez a szervezet, amelynek még nem kezdték meg a kialakítását, de 8-10 éven belül üzembe állíthatják.