eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Többen vehetik igénybe az eszközkezelő segítségét

A hiteladósok szélesebb köre veheti igénybe a nemzeti eszközkezelő segítségét a parlamentben hétfőn elfogadott törvénymódosítás eredményeként.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztése alapján azon devizahitelesek előtt is megnyílik az eszközkezelő programjában való részvétel lehetősége, akiknek tavaly adódtak fizetési nehézségeik. Az ügyfélpanaszokra hivatkozó indoklás szerint ugyanis több adós azért nem igényelhette az eszközkezelő támogatását, mert 2012. január 1-jén még nem állt fenn a fél éven túli tartozása.

Emellett az eszközkezelő Budapesten és a megyeszékhelyeken legfeljebb 20, egyéb településeken maximum 15 millió forint forgalmi értékű ingatlanokat vásárolhat meg bajba jutott tulajdonosaiktól: mindkét esetben 5-5 millió forinttal nő az eddigi értékhatár. Így nem csak a legelesettebbek, hanem azok is résztvevői lehetnek a programnak, akik reálisan élhetnek visszavásárlási jogukkal - áll az indoklásban.

A törvénymódosítás célja, hogy 2014-re feltölthető legyen a korábban meghatározott 25 ezres ingatlankeret, másrészt hogy a rendszer igazságosabbá váljon.

A jogszabályt - amely a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba - a kormánypártok mellett a Jobbik is megszavazta, míg az MSZP képviselői tartózkodtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×