eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk

Szolnoknál és Szegednél egyszerre tetőzik a Tisza

Szolnoknál és Szegednél egyidejűleg tetőzik a Tisza - mondta a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) védelemvezető-helyettese hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján.

Békési István közölte, vasárnap késő estétől Szolnoknál 866 centimétert mutat a vízmérce, miközben Szegednél is stagnál a vízállás.

Hozzátette: ez az érték 175 centiméterrel alatta van az eddig mért legmagasabb szolnoki vízállásnak, a 2000 áprilisában regisztrált 1041 centiméternek.

A folyón továbbra is elhúzódó tetőzésre, majd lassú, napi 1-5 centiméter közötti apadásra számítanak.

A Kötivizig mintegy 560 kilométer hosszú védvonalszakaszon, valamint a hanyi-tiszasülyi és a nagykunsági árvízi tározónál tart fenn árvízvédelmi készültséget. A harmadfokú készültség változatlanul érvényben van a Hortobágy-Berettyó jobb partján, Karcagtól Túrkevéig, a Hármas-Körös jobb partján, Kunszentmártontól a torkolatig, a Tiszán Kisköre és Csongrád között, valamint a Zagyva mindkét partján Szolnoktól Újszászig.

A védelemvezető-helyettes jelezte: a harmadfokú készültséget a Tiszán a számítások alapján május elejéig fenn kell tartani.

Megemlítette, hogy a folyó magas vízállása a töltéseket fokozottan terheli, emiatt az árvízi jelenségek mind nagyobb területen jelentkeznek.

A Közép-Tisza vidékén a száraz, nyárias időjárásnak köszönhetően egy nap alatt 1300 hektárral csökkent a belvízi elöntések nagysága, amely jelenleg 17 200 hektárt tesz ki. A térségben a legmagasabb, harmadfokú belvízvédelmi készültség változatlanul Fegyverneken van.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×