eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György

Problémás a melegvíz-szolgáltatás Kazincbarcikán

A Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű szombaton korlátozta működését, emiatt a Borsod megyei Kazincbarcika távfűtéses lakásaiban a melegvíz-szolgáltatásban zavarok keletkezhetnek - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Szitka Péter (MSZP) közleménye szerint "a Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár - álláspontjuk szerint - nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire".


A Kazinc-Therm Kft. - amelytől a Timpanon Kft. a hőt vásárolja - azzal, hogy szombaton átmenetileg korlátozta szolgáltatását, "megszegte szerződését és cserbenhagyta a barcikai családokat" - írta Szitka Péter, hozzátéve, hogy Kazincbarcika önkormányzata és a Timpanon Kft. ezzel kapcsolatban azonnal megteszi a megfelelő jogi lépéseket, megfontolja a szerződés felbontását, és tárgyalásokat folytat a probléma mielőbbi megoldása érdekében.

Megjegyezte: bíznak abban, hogy a kft. kényszerű lépését kiváltó ármegállapítási problémára, s ezáltal a több mint 8200 kazincbarcikai család gondjára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felfigyel, és partner lesz a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×