eur:
394.36
usd:
371.61
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Elemzik a vagyonosodási vizsgálatok ügyében hozott ítéleteket - lapszemle

Több száz vagyonosodási ügyben hozott jogerős döntést ellenőriznek a Kúrián - írja a Magyar Nemzet.

Népszabadság:

Megint van gazdája az elektronikus útdíjrendszernek, a Népszabadság úgy tudja: az i-Cell Kft. és szövetségesei kaphatnak lehetőséget az ország 6 318 kilométernyi közútját lefedő hálózat kiépítésére. A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. nemzetbiztonsági védőernyő alatt lefolytatott tenderén győztes cég szerződését a hírek szerint már alá is írták, de nem lehet tudni, mennyibe kerül majd a beruházás. A lap az Opten céginformációs adatbázisára hivatkozva azt írta: a tender győztese igazi kisvállalkozás.

Magyar Nemzet:

Több száz vagyonosodási ügyben hozott jogerős döntést ellenőriznek a Kúrián. A Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának elnöke elmondta, több száz megyei és kúriai ítélet áttekintése után várhatóan őszre készül el a tanulmány arról, kellően érvényesültek-e a közteherviselés követelményei és az ügyfelek jogai az adóhatóság és a bíróság döntéseiben.

Közzétette az egymillió forintnál nagyobb összegű támogatási listáját a Haza és Haladás. Több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011-2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány. A Magyar Nemzet ismertetése szerint a legbőkezűbb adakozó a Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszterhez, illetve Soros Györgyhöz kötődő Center for American Progress progresszív politikai kutatóintézet, amely a támogatások több mint felét adta: 2011-ben 209 ezer eurót, mai árfolyamon körülbelül 60 millió forintot, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, mai árfolyamon mintegy 52 millió forintot.

Index:

Az Egyesült Államok gazdaságának növekedési szerkezete változóban van: a pénzügyi válság előtt húzóágazatnak tekintett pénzügyi szolgáltatások és az ingatlanfejlesztés kifulladtak, az újjáéledni látszó növekedés forrása pedig nem várt módon a feldolgozóipar - derül ki a Pioneer Investments elemzéséből. Könnyen lehet, hogy az egyre kevésbé olcsó ázsiai munkaerő vonzerejét felülírja az egyre alacsonyabb amerikai gázszámla.

Megfejtették a fantomsziget titkát

A csendes-óceáni Sandy Island legutóbb tavaly novemberben került be a hírekbe, amikor kutatók meg akarták látogatni a Google Maps műholdas térképére nyáron felkerült szigetet. A megadott koordinátákon azonban nem találtak semmit. A rejtélyt fokozza, hogy a sziget számos térképen, tengerészeti atlaszon szerepel több mint száz éve, pontosan ugyanezen a helyen. Ausztrál kutatók most bejelentették, hogy megfejtették a talányt: azt mondják, a Sandy Island hűlt helye különleges helyen fekszik a Csendes-óceán déli részének áramlati rendszerében, ide sodorják össze a tengeri áramlatok az óceáni vulkánkitörésekben keletkező habkövet.

Felújítják a Lánchidat és az alagutat

Erre nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Budapesti Közlekedési Központ. A jelenkor igényeinek megfelelő teherbírás kialakítása érdekében cserélni kell a Széchenyi lánchíd pályalemezét, el kell végezni a korrodált acélszerkezetek javítását és korrózióvédelmét, a nem megfelelően működő hídsarukat ki kell javítani, illetve a láncszerkezet szorulásait meg kell szüntetni - állapította meg az a célvizsgálat, ami 2011 szeptemberében a híd állapotának és teherbírásának felmérésére készült.

Portfolio.hu:

Az április közepén elfogadott és 2013 szeptemberétől több lépcsőben hatályba lépő fővárosi taxirendelet egyik pontja 10 évben maximálja a gépkocsik életkorát, amelyekkel taxiszolgáltatást lehet nyújtani. A teljes hazai autópark átlagéletkora ennél magasabb - közelíti a 13 évet -, és a taxik között is nagy számban fordulnak elő az előírtnál idősebb járművek. A rendelet a korosabb járműveket tehát kiszűri, de köztük sok "nagy presztízsű" is található, melyek helyét fiatalabbak, de "kevésbé elegánsak" vehetik át.

Végre megújulhat a Városmajor, amiről sajnos több negatív városi legenda is terjed. Buda egyik legszebb, ám sajnálatos módon romjaiban heverő közparkja sokak számára egyet jelent a környéki bűnözéssel, mocsokkal. Ám a hírek szerint már csak pár hónap és indulhat a felújítás, legalábbis ezt írja a kerületről szóló blogjában Váczi János, Hegyvidék alpolgármestere.

Pénzcentrum.hu:

Nettó 2,2 milliárd forintból a Magyar Építő Zrt. építheti meg Magyarország első 100 lakásos passzív társasházát. A XIII. kerületi Önkormányzat mai ülésén fogadta el az úttörő fejlesztés beruházási célokmányát, a kivitelezési munkálatok várhatóan 2014 áprilisában fejeződhetnek be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×