eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Nem lesz középiskolai rangsor

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tervezi rangsor készítését a magyarországi középiskolákról - derül ki Doncsev András egyik írásbeli válaszából.

A tárca parlamenti államtitkára - Oláh Lajos független képviselő kérdésére - azt írta, érdekes vállalkozás lenne egy szakmailag a lehető legtökéletesebbre csiszolt, megfelelő szempontrendszerű, objektív rangsort létrehozni. De vajon létezik-e olyan, mindenki által elfogadott szempontrendszer, amely alapján hiteles sorrendet lehetne megállapítani a tanintézmények között? - vetette fel.

Doncsev András meggyőződése szerint hiba volna azt vélelmezni, hogy minden mérhető, illetve, hogy csak az értelmezhető, ami megmérhető.

"A jó iskoláknak nincs rangsora. Ebből fakad az az oktatáspolitikai felfogásunk, hogy az iskolák 2013 őszétől induló külső szakmai ellenőrzésének alapja sem egyfajta kívülről megszabott minőségi kritériumrendszer, hanem alapvetően az intézmény helyi pedagógiai programja lesz" - írta az államtitkár, aki szerint az az iskola "jó", amelyik a saját célkitűzéseit a társadalmi és helyi igények fényében a legtökéletesebben meg tudja valósítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×