Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MSZP: az újbudai polgármester saját sikertelenségét próbálja leplezni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP újbudai szervezete szerint a kerület polgármestere saját sikertelenségét próbálja leplezni, amikor egy olyan, a korábbi kerületi vezetés által kötött szerződést emleget, amely minden szempontból törvényes volt és a képviselőtestület is jóváhagyta.

A párt az erről szóló közleményét azt követően juttatta el az MTI-hez csütörtökön, hogy Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester sajtótájékoztatón arról számolt be: az újbudai önkormányzatnak több százmillió forintos kárt okozó szerződés módosításáról tárgyal az újbudai képviselő-testület csütörtökön; az előző polgármester, Molnár Gyula (MSZP) által kötött kontraktus ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a Fővárosi Főügyészség.

Az MSZP szerint a 2005 és 2007 között érvényben volt szerződés ügye azt követően került elő, hogy Molnár Gyula korábbi szocialista polgármester bejelentette: jövőre ismét indulni kíván a kerület vezetői posztjáért.

Az ellenzéki párt azt közölte: a szerződés korábban képviselőtestületi és bizottsági döntés keretében, a Fidesz támogatásával jött létre.

A párt feltette a kérdést: Hoffmann Tamás az általa tett feljelentésekben miért pont egykori iskolatársát bízza meg ügyvédként? Közölték azt is: szerintük a kerületet semmilyen kár nem érte.

Hoffmann Tamás tájékoztatása szerint az önkormányzat 2005-ben 15 évre szóló bérleti szerződést kötött az Uniker-Coop Kft.-vel egy a Bikás park területén lévő ingatlanra, névleges bérleti díjért. Az önkormányzat előző vezetése később módosította a szerződést, a beruházó által felvett bankhitelre pedig garanciát vállalt. Mivel a bank a beruházó fizetéselmaradása miatt felmondta a hitelszerződést, az önkormányzatnak várhatóan 120 millió forintot kell fizetnie a pénzintézetnek.