eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tízezrek maradhatnak gyes nélkül - lapszemle

Több hónapos csúszásra számíthat, aki mostanában igényelt családtámogatást - írta a Napi Gazdaság. Nem hivatalos eljárásban cselekedtek a rendőrök Iszákon - olvasható a Népszabadságban.

A Napi Gazdaság azt írja, akár több hónapos csúszásra is számítania kell annak, aki mostanában igényelt vagy igényel az államkincstártól családtámogatást. A lap szerint a kincstár elektronikus rendszerét március-áprilisban korszerűbbre cserélik, így lényegében leáll az ügyintézés. Hozzátették: a már elbírált támogatások folyósítása nem szünetel, illetve itt csúszás sincs, ám az új ügyek és a benyújtott módosítások bizonyosan csak április utolsó napjaiban kerülhetnek a rendszerbe.

A Népszabadság cikke szerint nem hivatalos eljárásban cselekedett az a két rendőr, akinek a vallatása során az izsáki rendőrőrsön meghalt egy 47 éves román állampolgárságú férfi. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a férfi kihallgatásáról nem készült szabályos jegyzőkönyv, mert a lopási ügyet, amelyet egy tavaly augusztusi feljelentés alapján indítottak és amely miatt a férfit előállították, tavaly októberben lezárták.

A Népszabadság cikke szerint a BRFK kedden kihallgatta Tóth Miklóst, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánjaként közokirat-hamisítást követett el. A gyanú szerint 2012. június 18-án három hallgatójának valótlan érdemjegyeket jegyzett be az elektronikus leckekönyvükbe. A lap felidézte: még tavaly júliusban írt arról a hvg.hu, hogy a testnevelési kar két hallgatója úgy kapott diplomát, hogy összesen 15 jegyük hiányzott az abszolutóriumhoz. A két diák egyike a sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia volt.

A Magyar Nemzet arról ír, eddig 1 050-en jelentkeztek vagy érdeklődtek a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány során. Magyarországon 21 500 gyermek él állami gondoskodásban, 2014-től 12 éven aluli fiatalt - néhány speciális esettől eltekintve - kizárólag befogadó szülőnél lehet majd elhelyezni.

Az Index beszámolója szerint a Zsidó Világkongresszus (WJC) azért tartja soros plenáris közgyűlését Budapesten, hogy ezzel is jelezze: Magyarország veszélyes úton halad. A lap idézi Moshe Kantort, a szervezet alelnökét, aki szerint egész Európában Magyarországon a legijesztőbb az antiszemitizmus terjedése.

Az Index arról számol be, az Európai Unió élelmiszerbiztonsági szerve felfüggesztené a neo-nikotin-oidos hatóanyagú rovarölőszerek használatát, ami komoly hátrányba hozhatja a magyar mezőgazdaság egy részét. A gyanú szerint ugyanis a vegyszercsoport áll a méhpusztulások mögött, de a hazai szakemberek egy része szerint itthon nem igazolhatók a külföldi tapasztalatok.

A Pénzcentrum.hu cikkében a hazai internetes kereskedelemmel foglalkozik. A magyar nyelvű honlappal rendelkező webáruházak száma 5-6 ezerre becsülhető, azonban közülük mindössze 1200 olyan van, ami rendszeresen (legalább havonta) frissíti termékkínálatát. Éppen ezért különösen érdekes a Tesco az elektronikus kereskedelmi piacra lépése, ami finom löketet adhat a területnek.

A Pénzcentrum.hu azt írja, pánikszerűen húzzák le a rolót a magyar zacik. Az ok az arany világpiaci árának drasztikus zuhanása, ami különösen érzékenyen érinti a záloghitelezést is, ahol a kölcsönök fedezetét jórészt aranytárgyak adják. az arany unciánkénti ára az elmúlt napokban 15 százalékot zuhant, s 1400 dolláros árával már távol van a közelmúlt 1900 dolláros csúcsától.

A Portfolio.hu arról ír A Budapesti Értéktőzsde tavalyi döntése nyomán idén ősszel bevezetik kerül a Xetra kereskedési rendszer. Az új rendszertől nem lehet csodát várni, de a várakozások szerint növekedhet a hazai tőzsde forgalma. Emellett a brókercégek termékpalettája külföldi papírokkal bővülhet, és új ajánlattípusukat is használhatnak majd a kereskedők.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×