eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Elhunyt Tocsik Márta

Elhunyt Tocsik Márta, a jogásznő haláláról szóló sajtóinformációkat korábbi jogi képviselője erősítette meg szerdán az MTI megkeresésére.

Hidasi Gábor közölte, hogy Tocsik Márta hosszan tartó szenvedés után március 24-én hunyt el. Halála idején már semmilyen peres eljárása nem volt - tette hozzá.

Tocsik Márta az 1990-es években a sikerdíjügyben vált ismertté a közvélemény előtt, amikor kiderült, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. több száz millió forintos megbízási díjért alkalmazott külső szakértőt. Tocsik Márta feladata az volt, hogy lealkudja a belterületi földekért az önkormányzatoknak járó összeget.

A Legfelsőbb Bíróság 2008 végén jogerősen úgy döntött, hogy Tocsik Mártának a 804 millió forintos sikerdíjból bruttó 80,7 millió forint jár, míg 578 millió forintot és annak kamatait vissza kell fizetnie a vagyonkezelőnek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×