eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Javult az árvízhelyzet

Az elmúlt napok csapadékmentes és viszonylag napos időjárása következtében némileg javult az ár- és belvízi helyzet, de több folyószakaszon most is a legmagasabb árvízvédelmi készültség van érvényben, és bár csökkenő mértékben, de még mindig munkát ad a belvíz is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az OKF közleménye szerint 4 megye 5 településén árvízi, 10 megye 70 településén pedig belvízi védekezést folytatnak. A kialakult helyzet miatt három megyében összesen hat utat tartanak zárva.

A Tiszán levonuló árhullám várhatóan a jövő héten tetőzik Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében. A péntek reggeli adatok szerint valamivel több mint 2100 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség. Ebből 465 kilométeren - Kraszna, Takta, Hortobágy-Berettyó, Berettyó alsó szakasza, Sebes-, Hármas-Körös - a legmagasabb, harmadfokú az árvízvédelmi készültség. Összesen 1217 kilométer hosszon - Tisza, Kraszna, Lónyay-főcsatorna, Bodrog, illetve a Fekete-, a Fehér- és a Hármas-Körös - másod-, 462 kilométeren pedig - Tisza, Zagyva, Berettyó felső szakasza, Maros, Rába, Kettős-Körös, Zala - elsőfokú készültség mellett védekeznek.

Javult a belvízi helyzet is. Az elöntött terület most már nem éri el a 200 ezer hektárt. A 12 vízügyi igazgatóság területén 24 szakaszon harmadfokú, 45 szakaszon másodfokú, 13 szakaszon elsőfokú belvízvédelmi készültséget tartanak fenn.

A meteorológiai előrejelzések szerint pénteken a déli, kora délutáni óráktól előbb nyugaton, majd később fokozatosan keleten is kialakulhatnak elszórtan zivatarok, amelyeket helyenként viharos szél, néhol jégeső kísérhet. Kis valószínűséggel egy-egy zivatarhoz akár 90 kilométer/óra feletti széllökés és jégeső is társulhat - írta az OKF.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×