eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ír miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását

Alan Shatter ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását a Tobin-ügyben. A magyar közigazgatási és igazságügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön megerősítette a Magyar Nemzet erre vonatkozó értesüléseit Veszprémben, egy sportrendezvény előtt.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: ír kollégája kijelölte azt a személyt, aki az ír minisztériumból kapcsolatot tart a magyar minisztériummal, valamint megköszönte neki, hogy személyesen vállalt garanciát arra, ha Francis Ciarán Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését.

Hozzátette, a kijelölt személlyel folyamatos kontaktusban vannak, hiszen Tobinnak kérdései lehetnek a magyar büntetés-végrehajtással kapcsolatban.

"Úgy tűnik nekem, hogy az ír minisztérium aktív kapcsolatban van vele, s én abban bízom, hogy ez azt is jelenti, hogy a vége felé közeledik ez az ügy" - fogalmazott Navracsics Tibor.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyermeket. A magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházra ítélte őt. Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin a legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható szabadlábra. Tobin 2011. november 9-én saját akaratából őrizetbe vételre jelentkezett Dublinban. Az ír legfelsőbb bíróság 2012 júniusában utasította el végleg a magyar kiadatási kérelmet, és elrendelte a férfi azonnali szabadlábra helyezését.

Navracsics Tibor az idén március 29-én jelentette be, hogy az ír állampolgárságú férfi kész letölteni büntetését, és azt kérte, hogy Budapest garantálja: kérelme esetén Írországban folytathassa Magyarországon megkezdett büntetésének letöltését. A miniszter közölte: arról tájékoztatta ír kollégáját, személyesen garantálja, hogy ha Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×