eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Navracsics: Európa meggyőzhet minket, de nem kényszerítenek

A politikai érzékenység tette szükségessé, hogy a miniszterelnök is felszólaljon az Élet menetének védelmében - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az Élet menetére rászervezett Adj gázt! elnevezésű demonstrációról Navracsics Tibor úgy fogalmazott: a kormány akár a bíróságig is elmegy a motoros vonulás betiltása ügyében, és a politikai érzékenység tette szükségessé, hogy a belügyminiszter és a miniszterelnök is megszólaljon.

Ha nem szólalt volna meg a miniszterelnök, akkor mindenki azt követelné, hogy ő is szólaljon meg - tette hozzá a miniszter, aki úgy gondolja, ez egy politikailag rendkívül érzékeny téma.

Az alaptörvény negyedik módosítása miatti újabb európai bírálatok ügyében a tárcavezető azt mondta: vitákra lehet számítani, de a kormány által kijelölt irány nem változik,

Mint fogalmazott, "nem lesz olyan lépés, amivel kényszerítenek minket, olyan viszont lehet, hogy a párbeszéd során meggyőznek minket".

A közigazgatási és igazságügyi miniszter kitért arra is, még mindig vannak kétségei afelől, hogy a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin megkezdi büntetését Magyarországon.

Jogilag a magyar kormány kikényszeríteni nem tudja, hogy Magyarországra jöjjön. Nekünk minden hatóság, és különösen Tobin jóravalóságára, jóindulatára, becsületére és lelkiismeretére van szükségünk. Most az ír igazságügy-miniszter a mi oldalunkon áll. Tudom, hogy az ír közvélemény is a mi oldalunkon áll. A másik oldalon Tobin áll - fogalmazott.

Nemrég a közigazgatási és igazságügyi miniszter személyesen garantálta ír kollégája kérésére, hogy a jogerősen elítélt férfi Írországban folytathatja büntetését, amennyiben annak letöltését Magyarországon kezdi meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×