Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aranyszalag jár a minőségi magyar élelmiszereknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Arany Szalag Minőség néven a legjobb hazai élelmiszereknek új tanúsítvány kiadásába kezd a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

A teszteket szakácsok, gasztronómiai szakemberek végzik, az első élelmiszerekre ősszel kerülhetnek rá a kiválóságot jelző Arany Szalag címke - mondta Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, a Gault&Millau étteremkalauz főszerkesztője az Inforádió Aréna című műsorában.

Ma a legjobb magyar konyhát művelők nagy százalékban szorulnak külföldi alapanyagra, és ezen változtatni kell. A jelenlegi tanúsítványi rendszer nem a minőséget szolgálja, a rendkívüliséget pedig végképp nem - hangsúlyozta Molnár B. Tamás, aki szerint azért van szükség erre az új tanúsítványra, mert nem lehet megengedni, hogy a kiváló magyar élelmiszer szókapcsolat a silánynak és a középszernek legyen a szinonimája.

Az egyesület azt szeretné, ha törvény szólna a minősítésről, és a folyamatban részt vállalna az élelmiszer-biztonsági hatóság is - mondta Molnár B. Tamás, aki arról is beszélt, Kelet-Európában a gasztroturizmus terén Magyarországnak nincs versenytársa.

A volt szocialista országok között nagyon jól állunk, és külföldön is felfigyeltek arra, hogy a Bocuse D'Oron az első tíz között tudtunk szerepelni - fűzte hozzá.

Molnár B. Tamás az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, a csúcséttermek után várhatóan a bisztrók és a kisvendéglők kínálatában indul érezhető minőségi javulás.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.