Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Készenlétben a segélyszervezetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két segélyszervezet is gyűjtést kezdett a rendkívüli időjárás károsultjainak javára.

A 1353-as adományvonalon bárki segíthet 250 forinttal az érintetteken - mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. Hangsúlyozta: nagy teljesítményű szivattyúkat telepítettek olyan helyszínekre, ahol hatékonyan tudják segíteni a családokat a károk megelőzésében, illetve minél több értéket lehessen megmenteni.

A Baptista Szeretetszolgálat is adománygyűjtést hirdetett, ők a 1355-ös számon várják a hívásokat és az SMS-eket - közölte Révész Szilvia, a szervezet kommunikációs igazgatója, hozzátéve: Szabolcsban és Borsodban már most felvették a környéken élőkkel és a polgármesterekkel a kapcsolatot.

A Katolikus Karitász készen áll arra, hogy a katasztrófavédelem kérése esetén segítse az ár- és belvízhelyzet miatt otthonuk elhagyására kényszerülő családokat - válaszolta az InfoRádió megkeresésére Écsy Gábor, a szervezet igazgatója, aki elmondta: készenlétben van 400 darab matrac, hideg élelmiszercsomagok, ivóvíz, az eszközök közül pedig lapátok, szerszámok és teherautók, amelyekkel néhány órán belül a helyszínre tudnak érni, legyen ez akár Kelet-Magyarország vagy Nyugat-Dunántúl.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szintén készenlétben van - mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője, aki kiemelte: Ha arra van szükség, akkor raktárkészleteinkben takarók, és ezekhez hasonló eszközök a rendelkezésre állnak.

A Magyar Vöröskereszt most is üzemelteti a korábbi, 1359-es segélyvonalát, amely szintén az ár- és belvízhelyzet károsultjainak juttatja az adományokat.