eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Hat megyében vannak lezárt utak

Az árvíz- és a belvízhelyzet miatt hat megyében összesen 21 úton van érvényben teljes lezárás az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel.

Az összesítés szerint emellett több tucat helyen félpályás lezárást vagy sebességkorlátozást kellett bevezetni a vízátfolyások miatt.

A legtöbb lezárást Vas megyében rendelték el, itt 12 utat zártak le teljes szélességében. Nem lehet közlekedni például Molnaszecsőd és Döröske, Csákánydoroszló és Kemenestaródfa, Csörötnek és Kondorfa, Nagypirit és Boba, Sótony és Ikervár, Nagygeresd és Vasegerszeg között. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében 2-2, Fejér és Tolna megyében pedig 1-1 útszakaszon van érvényben teljes útzár.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez kedd reggel eljuttatott figyelmeztetése szerint több helyen jelentős mennyiségű csapadék várható. A délnyugati megyékben éjfélig 20-30 milliméter esőre van kilátás, de szerdán is folytatódik a csapadékos időjárás. A jelentős mennyiségű csapadék miatt keddre Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×