eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma

Elégedettek a balatoni forgalommal

A vártnál nagyobb forgalmat bonyolítottak le a vendéglátósok a Balatonnál - mondta a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy megyei szervezetének társelnöke. Kertész Rezső hozzátette: a magyar turisták kevés költőpénzzel érkeztek a magyar tengerhez, főként a SZÉP-kártyával fizettek.

A vártnál nagyobb forgalmuk volt a vendéglátósoknak a Balatonnál, de a kiskereskedők sem panaszkodhatnak - mondta az InfoRádiónak a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy megyei szervezetének társelnöke. Kertész Rezső kiemelte: elsősorban a parti sávban lévő üzletek zártak jobb szezont.

Sok családos üdült a tónál, és sokan a pihenőkártyát felhasználva nyaraltak. A turisták kevesebbet ettek, többet ittak, pedig nem emelték az árakat az éttermek. A hőség miatt inkább a könnyebb ételeket, salátákat fogyasztották, a magyaros ételek háttérbe szorultak - fejtette ki a szervezet társelnöke.

Idén a németek helyett leginkább Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból és Hollandiából érkezetek a turisták - közölte Kertész Rezső.

A kulturális és sportesemények is vonzották a vendégeket. Ha ez az ütem folytatódik jövőre is, és az önkormányzatok több pénzt fordítanak a programokra, a Balaton ismét a régi fényében tündökölhet - vélekedett.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×