Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Majdnem kizárólag exportra készülnek Magyarországon személygépkocsik - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan felülvizsgálati kérelmet terjeszt be a Kúriának a napokban Spanyolországban elfogott, itthon márciusban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott M. Róbert védelme. Majdnem kizárólag exportra készülnek a Magyarországon gyártott személygépkocsik. teljes a bizonytalanság a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban. Szemle a reggeli lapokban.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: várhatóan felülvizsgálati kérelmet terjeszt be a Kúriának a napokban Spanyolországban elfogott, itthon márciusban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott M. Róbert védelme. A lap szerint a "fekete seregként" ismert bűnszervezet vezetője ellen a spanyol hatóságok is büntetőeljárást indítanak, mivel egy betörés közben érték tetten, és vették őrizetbe egy üdülőhelyen. Részletek a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság arról ír, hogy majdnem kizárólag exportra készülnek a Magyarországon gyártott személygépkocsik. Az esztergomi Suzuki négy hónap alatt tudná kielégíteni a magyar piac teljes igényét, a Mercedesnek és az Audinak ennél is több időre lenne szüksége. Jövőre már fél millió autó is készülhet Magyarországon, miközben idehaza öt év alatt a negyedére zsugorodott a kereslet. Részletek a Népszabadságban.

Az index bemutatja a Facebook nemrég elkészült szerverparkját. A közösségi oldal több mint 900 millió felhasználóját többek között az oregoni komplexum gépei szolgálják ki. A helyszínt az állandó, harminc fok feletti hőmérséklete és száraz levegője miatt választotta a cég. Az index a 180 ezres szerverpark egyedülálló hűtőrendszerét is bemutatja.

A Népszabadság cikkéből kiderül: teljes a bizonytalanság a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban. A minisztérium szerint minden kiszámítható, átlátható és arányos, azonban van olyan intézmény, amely csak a magánadományoknak köszönhetően kezdheti meg a tanévet. Részletek a Népszabadságban.

A Magyar Nemzet online arról ír, hogy rövid távon hitelátütemezéssel és előre hozott támogatásokkal segítené az aszály sújtotta agráriumot a kormány. A lap információi szerint a rövid távú intézkedések között a jövő évben esedékes földalapú támogatások kifizetésének idei évre ütemezésén kívül - ami 157 milliárd forintos többletbevételt jelent a gazdáknak - a nemzeti költségvetésből fizetendő jövő évi állatjóléti dotációkat is az idén szeretnék kifizetni, hosszabb távon pedig rendeznék az öntözés helyzetét, és stratégiai készletfelhalmozást is terveznek - minderről várhatóan a mai kabinetülésen dönt a kormány. Részletek a Magyar Nemzet online-on.

Az index cikkéből kiderül: Az Apple és a Samsung jogi háborújának legkiélezettebb pillanatait választotta a Google, hogy beszálljon az egyre inkább elvaduló okostelefonos szabadalmi háborúba. Az amerikai szövetségi bíróság egymilliárd dolláros kártérítést ítélt meg az Apple javára, és kimondta, hogy a Samsung szabadalmakat sértett és formatervezési megoldásokat lopott. A tárgyalás most éppen ott tart, hogy melyik Samsung-telefonokat kell ezért kitiltani az amerikai kereskedelmi forgalomból. Ezen a ponton lépett be a képbe a Google. Részletek az indexen.