Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MSZP: Pintérnek és Vonának is bocsánatot kellene kérnie

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint Pintér Sándor belügyminiszternek bocsánatot kell kérnie a csőkakői rendőrségi akció miatt, Vona Gábor Jobbik-elnöknek pedig azért, mert "szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget".

Harangozó Tamás hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szombati csókakői akció alkalmas volt a rendőrség lejáratására, ezért belső vizsgálatot kell lefolytatni, hogy kiderüljön, milyen operatív munka előzte meg az intézkedést, illetve hogy "melyik rendőri vezetőnek jutott eszébe megszállni egy teljes falut".

Véleménye szerint azonban a történtekért nem csak Pintér Sándor belügyminiszternek kell bocsánatot kérnie a csókakőiektől és a rendőri állomány tagjaitól. Azt mondta, bocsánatkéréssel tartozik a Jobbik és Vona Gábor pártelnök is, amiért "szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget".

A szocialista politikus úgy fogalmazott, szégyen, hogy a Jobbik a rendőrség megalázásával akart az újságok címoldalára kerülni.

A rendőrség szombaton műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, mert - Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint - a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, hogy ott be nem jelentett rendezvény megtartására készülnek.

A Jobbik Fejér megyei elnöke, Árgyelán János az MTI-nek azt mondta: Csókakő is a tervezett helyszínek között volt az Új Magyar Gárda 130 újoncának szombat délelőtti avatásához, ezért jelenhetett meg nagy erőkkel a rendőrség a településen, az avatást azonban egy másik helyszínen - az MTI információja szerint Dunaföldváron, az egykori lőtér területén - tartották meg.