eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elfogták a "fekete sereg" vezetőjét Spanyolországban

Elfogták a rendőrök a "fekete sereg" egykori, szökésben lévő vezetőjét Spanyolországban - erősítette meg a Blikk információit Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lap szerint M. Róbertet nemzetközi körözés alapján fogták el; a nyomozás több szálon folyt, elsősorban az érintett családtagjait figyelték, leginkább az egyik testvérét, aki külföldön prostituáltak futtatásából élt.

A szlovák hatóságok információi szerint viszont náluk is bujkált a férfi, sőt nem egyszer látogatást tett Magyarországon; volt olyan adat, amely szerint egy Edelény közelében lévő tanyánál látták.

Március 13-án a Debreceni Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítéletet hirdetett az úgynevezett fekete sereg ügyében, a banda a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, több társának büntetését pedig súlyosította a tábla, volt, aki 18 évet kapott. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×