eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Navracsics: A magyarok csak akkor maradhatnak fent, ha európaiak - a nap hírei

A magyarok csak akkor maradhatnak fent, ha európaiak - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Európában nem emeltek kifogást a magyar trafiktörvény tervezetével szemben. Lapértesülés szerint 3-ra nőtt a rendőrségi vesztegetési botrányban meggyanúsított egykori rendőrtisztek száma.

A magyarok csak akkor maradhatnak fent, ha európaiak - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A közigazgatási és igazságügyi miniszter Sárospatak augusztus 20-i ünnepségén arról beszélt: Szent István döntését a magyarok európai nemzetté tételéről igazolja, hogy azok a törzsek, amelyek Koppányt követték, eltűntek a történelemből.

Továbbra is a közjó szolgálatát tartja az állam céljának Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Erdő Péter a Népszabadságnak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep előtt adott interjúban úgy fogalmazott: azért kell, érdemes és szabad államot szervezni, hogy az ott élő emberek helyzete valamilyen szempontból jobb legyen.

Sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot augusztus 20. alkalmából az Egyesült Államok külügyminisztere. Hillary Clinton úgy fogalmazott: Magyarország létrejötte óta az európai történelem útkereszteződéseiben áll, ma is a transzatlanti közösség megbecsült tagja és nagyra becsült NATO-partner.

Nem emelt kifogást a tegnapi határidőig az Európai Bizottság vagy valamelyik tagállam a februárban Brüsszelbe eljuttatott magyar trafiktörvény tervezetével szemben - írja a Népszabadság. A lap brüsszeli forrásai szerint a bizottság nem fűzött véleményt a magyar jogszabályhoz, vagyis az elképzelés nem akadályozza az áruk szabad mozgását.

A szakmát is bevonják az új vadászati törvény előkészítésébe - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A politikus, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is, az országos vadásznapon elmondta: a cél az, hogy Magyarország ismét vadászati nagyhatalommá váljon. Hozzátette: ennek érdekében módosították a fegyvertörvényt és a hozzá kapcsolódó rendeletet is.

Érdemi tárgyalásokat vár a kormánytól a célzott élelmiszeráfa-csökkentésről a parlament mezőgazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke. Gőgös Zoltán szerint fel kellene készülni a várható takarmányhiányra, a kárenyhítő alapot is fel kellene tölteni és emelni kellene az állatjóléti támogatásokra szánt forrásokat.

A kéményseprési díjak emelkedésének megakadályozását kéri a kormánytól az LMP. Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője szerint nincs semmilyen valós indoka annak, hogy a kémények ellenőrzéséért januártól az eddigi átlagosan 3-4 ezer forint helyett 14 ezret kelljen fizetni, úgy vélte: a megemelt összeg csak egy újabb adó.

Lapértesülés szerint 3-ra nőtt a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori rendőrtisztek száma. A Magyar Nemzet úgy tudja: a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetőjét is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy tagja volt a Vizoviczki László vezette bűnszervezetnek.

Az üzemanyag-árak emelkedésére számít a jövő héten a Portfolio.hu. A gazdasági portál elemzői felhívták a figyelmet arra, hogy a geopolitikai feszültségek hatására drágult az olaj a nemzetközi kereskedésben, és a forint árfolyama is gyengült. Mindezek hatására a szakemberek a benzin esetében literenként 5-6, a gázolajnál 3-4 forintos áremelkedést valószínűsítenek.

A Népszabadság kisebbségi tulajdonosa szerint beleegyezésük nélkül nem veheti meg a lapot Csintalan Sándor. Kránitz László, az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány vezetője, volt szocialista képviselő a Magyar Nemzetnek azt mondta: az alapítványnak elővásárlási joga van a részvényekre. Csintalan Sándor, a HírTV egykori volt munkatársa, korábbi szocialista országgyűlési képviselő pénteken az InfoRádiónak elmondta: már elküldte vételi szándéknyilatkozatát a Népszabadság lapkiadójának.

Az elmúlt héten országszerte fokozatosan emelkedett a pollenkoncentráció. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint minden állomáson elérte a magas szintet a levegőben a parlagfű, a csalánfélék, a kender és az üröm pollenkoncentrációja. A parlagfű esetében Budapesten nagyon magas értéket is regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×