eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kik tették milliomossá Portik Tamást? - Hetilapszemle

A Heti Válasz Portik Tamás múltjáról közöl összeállítást. A Figyelő a filmipar gondjait foglalja össze.

Az 1998-as Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás József két évvel korábbi meggyilkolása ügyében felbujtással gyanúsított Portik Tamás múltjáról ír a Heti Válasz. A lap igyekszik hosszasan, nyolc oldalon keresztül bemutatni a magyar kaméleonként elhíresült férfi családi, politikai és titkosszolgálati kapcsolatait. A cikkből kiderül, kik tették milliárdossá PortikTamást, ő pedig mivel szédítette meg a filmes elitet, hogyan tette cinkossá az olajmaffia a médiát, a rendőrséget és közhivatalokat.

Hollywoodnak új üzleti modell után kell néznie - közli a Figyelő. A bajok súlyosak és mélyre nyúlnak, az iparág alapjait érintik. Túlkínálat van filmekből, nagyok a gyártási és marketingköltségek, stagnálnak a mozis jegy-bevételek, nagyot zuhantak a DVD-eladások, az illegális letöltések elszívják a bevételt. Az Egyesült Államok GDP-jének négy százalékát teszi ki a szórakoztatóipar, amelyben a filmgyártás mára nagyon költséges műfajjá vált. Több patinás hollywoodi vállalat, mint az MGM és a Blockbuster csődvédelem alatt rendezte adósságait, a Dreamworks Picturesnek pedig új befektető után kellett néznie. A filmszínházak bevételei a világ jelentős részén csak az inflációarányosan emelkednek, vagyis a közönség köre nem bővül. A felmérések szerint 16 éve nem volt olyan alacsony az amerikai mozik látogatottsága, mint tavaly. A tendencia Magyarországon is hasonló, itthon 2001 óta tömegesen zárnak be a mozik, évente átlagosan 10-70 termet vonnak ki a piacról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×