eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan a kilencedik magyar érem Londonban - a nap hírei

Ezüstérmet nyert Lőrincz Tamás birkózó a londoni olimpián, ezzel a magyar csapat 9. érmét szerezte meg. Egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása. Elkészültek a tankönyvek, mintegy 4 millió kiadvány kiszállítását kezdte meg a napokban a Nemzeti Tankönyvkiadó.

Ezüstérmet nyert Lőrincz Tamás a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpián. A sportoló dél-koreai riválisától kapott ki. Ezzel a magyar csapat megszerezte Londonban kilencedik érmét. Eddig négy arany, két ezüst és három bronzérmet szereztek a magyarok. A magyar női vízilabda válogatott nem jutott a döntőbe, miután 10-9-re kikapott a spanyol válogatottól. A bronzéremért az ausztrál csapattal küzdhet meg.

Egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az állattartók megsegítése érdekében a forgóeszköz hitelnyújtásra és a megemelt nemzeti támogatások folyósítására látnak esélyt tárcánál. A távirati iroda úgy tudja, várhatóan szerdán kerül a kormányülés napirendjére az állattartók megsegítését célzó minisztériumi javaslatcsomag. Közben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége arra hívta fel a figyelmet, hogy becslései szerint az idei kukorica termés majdnem 40 százaléka semmisült meg országszerte a nagy meleg, különösen az utóbbi hét rendkívül száraz időjárása miatt.

Mielőbbi egyeztetést vár az MSZP a kormánytól az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről. Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője elmondta: még nyáron tárgyalásokat kellene kezdeni az érintett szakmai szervezetekkel és ki kellene bővíteni azoknak a termékeknek a körét, amelyek az 5 százalékos áfa-kulcsba tartoznak

Az előzetes júliusi adatok szerint 80 milliárd 200 millió forint többlet alakult ki az államháztartás központi alrendszerében. Erre utoljára a 2008-as büdzsében volt példa. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint az első hét hónapban a deficit 437 milliárd 500 millió forintot tett ki, ez az éves előirányzat 76 százaléka.

Évente legalább 10-20 milliárd forintos pluszforrásra számít a a megfelelő bérrendezéshez az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke. Selmeczi Kamill az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi államtitkárral a bérrendezésről szeptemberben tartják a harmadik tárgyalási fordulót, amelyen várhatóan a konkrét forrásokról és azok elosztásának lehetőségeiről lesz szó. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn azt mondta: az alapellátásban dolgozókat érinti az egészségügyi bérrendezés következő üteme.

Már 2015-ben megkezdheti a Lánchíd felújítását a BKK Közút Zrt., miután jövőre döntenek a munkálatokról és azok költségeiről - tudta meg az InfoRádió. Almássy Kornél, a társaság vezérigazgatója azt mondta, hogy a Lánchidat kell a leghamarabb felújítani. Almássy Kornél azt is hangsúlyozta, hogy ki kell cserélni a pályalemezeket, meg kell újítani a vízelvezető-rendszert, el kell végezni a teljes korrózióvédelmet. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a múlt héten beszélt arról, hogy leginkább a Lánchíd és a Petőfi híd szorul felújításra.

Költséghatékony, de a lehető legszínvonalasabb augusztus 20-i programok várhatók az idén - közölte a társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán megerősítette: a közbeszerzésen nyertes cég bruttó 150 millió forintért vállalta a tűzijátékot és az idén új programok is színesítik a központi ünnepségek rendezvényeit. Az államtitkár arról beszélt, hogy a tűzijáték idén is 21 órakor kezdődik a Dunán, a Margit híd és a Szabadság híd között három uszályról, valamint a Citadella helyett a Lánchídról lövik majd fel a tűzijáték rakétáit.

Elkészültek a tankönyvek, mintegy 4 millió kiadvány kiszállítását kezdte meg a napokban a Nemzeti Tankönyvkiadó. Kiss János Tamás vezérigazgató az InfoRádiónak elmondta: folytatódik a korábbi évek tendenciája, az első évesek egyre kevesebben vannak, és 2005 óta évente átlagosan 2-3 százalékkal csökkent az iskolát megkezdők száma. Szarvas-Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke elmondta, sem a tankönyvkiadók, sem a tankönyvterjesztők nem jelezték, hogy fennakadás lenne a tankönyvellátásban.

Az ombudsman szerint a gyülekezési és a tulajdonosi jog is sérült a Lehet Más a Politikának a Közgép budapesti központjában tartott júliusi demonstrációján. Szabó Máté szerint az LMP aktivistái azzal, hogy magánterületen, a tulajdonos beleegyezése nélkül, sőt, kimondott tiltása ellenére demonstráltak, megsértették annak tulajdonosi jogait, demonstrációjuk mások jogainak és szabadságának sérelmével járt, így a rendőrségnek a rendezvényt fel kellett oszlatnia.

Nem lesz Romániában úgynevezett gyorsnépszámlálás - jelentette be a miniszterelnök a kormányülés után. Victor Ponta azt mondta: ehelyett intézményes eszközökkel aktualizálják a választói névjegyzéket. Korábban a román kormány gyorsnépszámlálást akart végezni, de hétfőn az alkotmánybíróság közölte: azt az aktualizált választói névjegyzéket kéri a kabinettől, amelyek alapján megszervezték a július 29-i népszavazást.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×