eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

MSZP: sokan érzik magukat kirekesztve és kiszolgáltatva Magyarországon

Az MSZP szerint ma Magyarországon nagyon sok ember érzi magát kirekesztve és kiszolgáltatva, a Fidesz-kormány ugyanis az ellenzéki párt szerint olyan világot épített, amely az emberek 80-90 százalékának nem ad, hanem tőlük elvesz.

Gúr Nándor, a párt alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány olyan gazdaságpolitikai környezetet formált, amely bizalomvesztéssel párosult, a hitelezés befagyott. Meg kell nézni, hogy mennyi csőd, felszámolás ment végbe az építőiparban, valamint azt: hogyan néz ki a körbetartozások rendszere - jegyezte meg. Kifejtette: a körbetartozások megszüntetésének ígérete ellenére sok esetben ma is hat hónap utáni fizetéseket vállalnak egyes fővállalkozók az építőiparban.

A KSH, "kiszolgálva a hatalmat" azt közli, hogy többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt, de azt már nem, hogy 50 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági világválság előtt - jelentette ki az ellenzéki politikus. Gúr Nándor óriás problémának nevezte, hogy a 15 és 24 éves korosztályon belül mindössze 207 ezren dolgoznak.

A munkájukat elvesztő embereket kirekesztik, a munkanélküliség pedig úgy csökken, hogy a korábbi 9 hónapos ellátási időtartamot 3 hónapra csökkentették - mondta.

Gúr Nándor sürgette a véleménye szerint legkevésbé rászorulók kiváltságainak, kedvezményeinek megszüntetését, és a személyi jövedelemadó-rendszer átalakítását úgy, hogy a tehetősek nagyobb áldozatot vállaljanak.

Ezt a feladatot a mostani kormány nem fogja elvégezni, ez a feladat már "ránk vár" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×