eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Felettesei büntetőeljárásba vonását kezdeményezte a rendőri korrupciós ügy gyanúsítottja

Felettesei és más vezetők büntetőeljárásba való bevonását kezdeményezte a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás - írja a Magyar Nemzet.

A volt közrendvédelmi főosztályvezető védője kihallgattatná azokat, akiknek a hatásköre volt a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ellenőrzésére.

A vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett K. Tamás keddi kihallgatásán nem neveket sorolt fel, és senkit sem vádolt bűncselekmény elkövetésével, hanem arról beszélt, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére, mondta Arató György ügyvéd a Magyar Nemzetnek.

Azt mondta, hogy K. Tamás a nyolc oldalt kitevő nyilatkozatához egy állománytáblát is csatolt, és abban reménykednek, hogy ezek után az ügyészség feltárja, miért kímélhették az adott kerületi kapitányságok V. László szórakozóhelyeit.

Arató azt is elmondta, hogy K. elfogása előtt két hónappal a budapesti főkapitány olyan utasítást adott ki, amely a kerületi rendőrség vezetőitől azt várta, határozzák meg, mely, az illetékességi területükhöz tartozó mulatókat kell átfogó ellenőrzés alá vonni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×