eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Dugódíj már a városhatártól?

Újabb vita alakult ki a dugódíjjal kapcsolatos fővárosi javaslat körül. Bús Balázs óbudai polgármester bővítené a zónát, Tarlós István főpolgármester viszont ellenzi azt.

Óbuda kétzónás rendszert szeretne bevezetni, mert nem szeretné, ha a városrészben hatalmas torlódás alakulna ki - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs III. kerületi polgármester, aki szerint a külkerületek lehetnek a dugódíj vesztesei, ezért egy kétzónás dugódíjat javasol: a belső határ a Hungária körút lenne, a külső pedig maga a városhatár.

A dugódíj jelenlegi tervezete a külkerületekben élőnek nem ad védelmet - mondta Bús Balázs, aki szerint Óbuda a parkoló díj hiánya miatt már így is szinte parkolóvá vált, ráadásul ezt a hatást a dugódíj jövő nyári bevezetése fel fogja erősíteni.

Tarlós István szerint viszont nem reális, hogy a fővárosi dugódíj övezethatára egészen a városhatárig terjedjen, és így minden, Budapestre érkező autósnak dugódíjat kelljen fizetnie. A főpolgármester kiemelte, hogy a dugódíj bevezetése a kormány és a főváros közötti megállapodáson alapszik és aki szembe megy a dugódíjjal, a kormánnyal megy szembe. Bús Balázs szerint kevés P+R parkolót tervez a dugódíj bevezetése mellett a Budapesti Közlekedési Központ.

A fővárosnak nemcsak a belvárosban és az agglomerációban, hanem a külkerületekben élők érdeket is figyelembe kellene vennie - hangsúlyozta a polgármester. Bús Balázs szerint a dugódíj jelenlegi tervezete nem foglalkozik a külvárosiakkal.

Vitézy Dávid, a BKK igazgatója azt mondta, hogy Bús Balázs javaslata nem kivitelezhető, mert a rendszer ellenőrizhetetlenül nagy lenne, és nem tehermentesítené a belvárost. A dugódíjat legkorábban jövő nyáron vezethetik be, Tarlós István főpolgármester az első csonka évben 9 milliárd forint bevételre számít, de az összeg reményei szerint később húszmilliárdra emelkedhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×