Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vagyonvizsgálatra számíthat, aki kölcsönt ad - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény - mondta Harrach Péter a Népszabadságnak. A Magyar Nemzet beszámolója szerint vagyonvizsgálatra számíthatnak a kölcsönt adók.

Ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény - mondta Harrach Péter a Népszabadságnak, hozzátéve, hogy ha kormányon lesznek, valószínűleg később sem nyúlnak a törvényhez. A KDNP frakcióvezetője szerint az abortusztabletta könnyelművé teheti az alkalmazókat. Leszögezte: változtatni kell azon a helyzeten, hogy míg Európában van, ahol 10 százalék körül van a száz élve születésre jutó abortusz, Magyarországon az arány 43 százalékos.

Az adóhatóság köteles elrendelni a vagyonvizsgálatot azoknál a magánszemélyeknél, akik kölcsönnel járultak hozzá mások gyarapodásához - írja a Magyar Nemzet a Kúria egy adóperben hozott döntésére hivatkozva.

Egyhangú döntés született a Science Europe brüsszeli közgyűlésén, hogy a tudományos folyóiratokat szabad hozzáférésűvé kell tenni - tájékoztatta az Indexet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Pálinkás József szerint a tudósoknak elegük van abból, hogy horribilis összegekért olvashatnak a saját kutatási eredményeikről.

A kormány szerint a jegybanktörvény júniusi módosításával minden akadály elhárul az IMF-tárgyalások elől. Nem mindegy azonban, hogy az ötoldalú egyeztetések mikor fejeződnek be - mondta a Portfolio.hu-nak Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi vezetője.

Új részvénykategóriák létrehozását fontolgatja a Budapesti Értéktőzsde - idézi a Napi Gazdaság a börze új vezérigazgatóját. Katona Zsolt szerint lehetséges, hogy a csak technikai okból bevezetett részvényeket egy külön vonalon szerepeltetik majd, hogy a befektetők tudják, milyen likviditásra számíthatnak.