eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Átfogó módosítást javasol a bankszövetség a kormánynak

Átfogó módosítást javasol a bankszövetség a kormánynak a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslat kapcsán - közölte Gyuris Dániel, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.

A beterjesztett törvényjavaslat szerint a pénzforgalmi illeték a bankokat terhelné. A jelenlegi magyarországi bankadó 17-szerese az európai átlagnak, de csaknem 50-szerese lenne, ha a törvényjavaslatot a jelenlegi formában fogadnák el - hangsúlyozta a bankszövetség elnökségi tagja, hozzátéve, hogy javaslatuk szerint a bankok és az ügyfelek között kellene megosztani ezt a terhet.

A bankszövetség bízik abban, hogy tárgyalások után olyan pénzfogalmi illeték bevezetésére kerülhet sor, amely mindenki előtt egyértelműen és tisztán mutatja a terheket - mondta Gyuris Dániel.

A szakember szerint a jelenlegi tervezetnél sokkal átgondoltabb, majdnem minden pontjában módosítandó javaslattal lehetne megtalálni a megoldást.

Az Országgyűlés már megkezdte a törvényjavaslat tárgyalását, ebben a szakaszban nemcsak a kormány képviselőjével, hanem valamelyik parlamenti képviselővel együtt lehet ezt végiggondolni - fogalmazott.

A bankszövetség elnökségi tagja szerint ha a törvényjavaslat a jelenlegi formájában marad, az további recessziót vetít előre.

A bankok hitelező képességének romlása mellett a másik fő hatás az, hogy az igazán európai méretekben gondolkozó vállalkozások rövid úton, akár egy hónap alatt külföldre tudják telepíteni pénzforgalmukat - mondta Gyuris Dániel.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×