eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Továbbra is Kozma Imre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

Ismételten Kozma Imrét választották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) elnökévé, a karitatív szervezetet alelnöke Vecsei Miklós maradt - közölte az MMSZ hétfőn az MTI-vel.

Kozma Imre atyát újabb négy évre választották elnöknek a szervezet tisztújító országos küldöttgyűlésén a hétvégén - olvasható az MMSZ által az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a múlt évi tevékenységet értékelő küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a szeretetszolgálat napi működése során emberek tízezreivel került kapcsolatba. Leglátogatottabb intézményeiben, a nappali melegedőkben a leghidegebb téli napokon több mint tizenötezer ember fordult meg, sokan közülük minden nap visszatérő vendégek voltak.

A szeretetszolgálat országszerte több mint 200 intézményt tart fenn, ezek között a szociális ellátás valamennyi típusa megtalálható, de a szervezet több egészségügyi szolgáltatást is nyújt a rászorulóknak, és oktatási intézményei is vannak.

A máltai szeretetszolgálat önkéntes csoportjai a legelesettebb embereken segítenek az ország 150 helyszínén.

Idén mintegy 250 kistelepülésen folytatja gyermekesélyprogramját az MMSZ. A szeretetszolgálat szakemberei a gyerekeken és a családokon keresztül ismerik meg a helyi problémákat, amelyekre konkrét megoldási javaslatokat dolgoznak ki - olvasható a közleményben.

Kozma Imre az MMSZ 1989-es megalakulása óta látja el az elnöki teendőket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×