eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lázár: Nincs szükség az oligarchabizottságra

Egyelőre napirendre sem vette az Országgyűlés az oligarchabizottság megalakításáról szóló ellenzéki javaslatot. Egyebek mellett ez hangzott el Lázár János fideszes frakcióvezető parlamenti sajtótájékoztatóján.

Május 29-én szavaz a Fidesz-frakció arról, hogy Orbán Viktor pártelnök-kormányfő javaslatának megfelelően Rogán Antalt, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökét választja-e meg a kormánypárti képviselőcsoport vezetőjének - mondta Lázár János a parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

A júniustól miniszterelnökségi államtitkárként dolgozó frakcióvezető kérdésre válaszolva hozzátette: a Fidesz azért nem támogatja az oligarchabizottság Jobbik által kezdeményezett, és az MSZP, illetve az LMP által is felkarolt ötletét, mert az ellentétes az új országgyűlési törvénnyel. Az ellenzék ugyanis minden kérdésére választ kapott a Közgéppel kapcsolatban, a bizottságra tehát nincs szükség - fogalmazott Lázár János.

Emlékeztetett arra, hogy nincs olyan törvény, amely megtiltaná, hogy a Közép közbeszerzéseket nyerjen, ráadásul ez a cég magyar tulajdonban van, a Jobbik tehát inkább azt a kérdést tehetné fel, hogy hány külföldi cég épít utat Magyarországon. Vagy kötelességüknek megfelelően tegyenek feljelentést, ha törvénysértést tapasztalnak - kérte a politikus.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Fidesz-frakció hétfőn nem tárgyalt a pártok támogatásának megvonására irányuló miniszterelnöki javaslatról. Lázár János szerint a társadalomnak tudomásul kell vennie, hogy a többpárti demokrácia pénzbe kerül, tehát az államnak áldoznia kell a politikai szervezetekre és a választásokra.
Közben az Országgyűlés ülésén Kövér László házelnök nem vette napirendre az oligarchabizottság megalakítására vonatkozó ellenzéki javaslatot, mert megvárja az alkotmányügyi bizottság álláspontját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×