Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lázár: Nincs szükség az oligarchabizottságra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre napirendre sem vette az Országgyűlés az oligarchabizottság megalakításáról szóló ellenzéki javaslatot. Egyebek mellett ez hangzott el Lázár János fideszes frakcióvezető parlamenti sajtótájékoztatóján.

Május 29-én szavaz a Fidesz-frakció arról, hogy Orbán Viktor pártelnök-kormányfő javaslatának megfelelően Rogán Antalt, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökét választja-e meg a kormánypárti képviselőcsoport vezetőjének - mondta Lázár János a parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

A júniustól miniszterelnökségi államtitkárként dolgozó frakcióvezető kérdésre válaszolva hozzátette: a Fidesz azért nem támogatja az oligarchabizottság Jobbik által kezdeményezett, és az MSZP, illetve az LMP által is felkarolt ötletét, mert az ellentétes az új országgyűlési törvénnyel. Az ellenzék ugyanis minden kérdésére választ kapott a Közgéppel kapcsolatban, a bizottságra tehát nincs szükség - fogalmazott Lázár János.

Emlékeztetett arra, hogy nincs olyan törvény, amely megtiltaná, hogy a Közép közbeszerzéseket nyerjen, ráadásul ez a cég magyar tulajdonban van, a Jobbik tehát inkább azt a kérdést tehetné fel, hogy hány külföldi cég épít utat Magyarországon. Vagy kötelességüknek megfelelően tegyenek feljelentést, ha törvénysértést tapasztalnak - kérte a politikus.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Fidesz-frakció hétfőn nem tárgyalt a pártok támogatásának megvonására irányuló miniszterelnöki javaslatról. Lázár János szerint a társadalomnak tudomásul kell vennie, hogy a többpárti demokrácia pénzbe kerül, tehát az államnak áldoznia kell a politikai szervezetekre és a választásokra.
Közben az Országgyűlés ülésén Kövér László házelnök nem vette napirendre az oligarchabizottság megalakítására vonatkozó ellenzéki javaslatot, mert megvárja az alkotmányügyi bizottság álláspontját.