eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán a pártok költségvetési támogatásának felfüggesztését javasolta

Felfüggesztené a pártok 2013-14-es költségvetési támogatását a miniszterelnök. Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának tegnapi ülésén az ország gazdasági helyzetével indokolta javaslatát.

A pártok bevételük 80-90 százalékát kapják az államtól. A támogatás mértékét a választásokon elért eredmények alapján számolják ki. Ez alapján a Fidesz tavaly egymilliárd, míg az LMP 249 millió forintot kapott a költségvetésből.

A Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció április elején közös politikai nyilatkozatot írt alá a párt- és kampányfinanszírozás alapelveiről a Transparency International Magyarország kezdeményezésére tartott egyeztetés után.

A nyilatkozatban a pártok vállalták, hogy a parlament őszi ülésszakán olyan törvényt fogadnak el, amely biztosítja az átláthatóságot és az elszámoltathatóságot a párt- és kampányfinanszírozásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×