Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Milyen törvényeket változtatna meg kormányon az MSZP?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gazdaságpolitikai fordulat és a termelés beindításának fontosságát hangsúlyozta az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Mesterházy Attila elismerte, hogy a több év alatt elvesztett támogatást időbe telik a pártnak visszaszerezni, de az utóbbi időben a kutatások szerint az MSZP stabilan a legnagyobb ellenzéki erő. Arról is beszélt, hogy ha kormányra kerülnek, milyen törvényeket változtatnának meg.

Komoly gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, munkahelyeket kell teremteni, a gazdaságot és a termelést sürgősen be kell indítani - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: javaslataikról egyeztetnek majd, és ezeket egy vitairatban foglalják össze.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy ha kormányra kerülnek, akkor milyen törvényeket és intézkedéseket vonnak vissza. "A Munkatörvény könyve benne van az első ötben, amelyet egészen biztosan meg fogunk változtatni, de ez nem fog menni egyik napról a másikra" - jelentette ki.

A pártelnök kiemelte, hogy a több év alatt elvesztett támogatást időbe telik visszaszerezni, és úgy véli, hogy az utóbbi időben a kutatások szerint stabilan a legnagyobb ellenzéki párt az MSZP.

Hozzátette: erősebb pártot hoztak létre az elmúlt hónapokban, és minél szélesebb választói kört szeretnének kialakítani. A pártelnök hangsúlyozta: komoly esély van arra, hogy 2014-ben kormányozó párt legyen az MSZP.

Mesterházy Attila egyesült államokbeli tárgyalásairól elmondta, hogy a többi között politikusokkal, civil szervezetekkel és választási szakértőkkel is találkozott. A legfontosabb tanácsokat hasznosítani fogjuk a 2014-es választási kampányban - mondta az MSZP első embere, aki kiemelte, hogy egyfajta aggódás jellemezte az amerikai tárgyalópartnereket.

Az IMF-tárgyalásokról Mesterházy Attila azt mondta, hogy annak nem feltételei a mostani megszorítások. A kormány nem vállalhat további megszorításokat - közölte a pártelnök, aki szerint jelenleg a szegényeket sanyargatják, a gazdagoknak pedig több jut, ezért perverznek tartja a kabinet társadalom- és gazdaságpolitikáját.

Az új köztársasági elnökről az MSZP első embere azt mondta, hogy Áder János bemutatkozása egyelőre reményt keltő, és bízik benne, hogy a kormány káros intézkedéseit nem támogatja majd.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Exterde Tibor