eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Miből fizet vissza az államnak egymilliárd forintot a Semmelweis Egyetem?

A Semmelweis Egyetemnek 1 milliárd 158 millió forintot kellene visszafizetnie az államnak - tavaly év végén ugyanis ekkora összeggel részesültek abból a 27 milliárd forintból, amelyet az egészségügyi államtitkárság osztott szét az intézmények között a lejárt szállítói tartozások rendezésére. Csakhogy a Semmelweis Egyetemnek nem volt ilyen tartozása.

Ivády Vilmos gazdasági-műszaki főigazgató az InfoRádióban elmondta: csak azért nem keletkezett tartozásuk, mert a szállítókat az állami források hiányában az egyetem saját bevételiből fizette ki.

Hozzátette: legfeljebb 150 millió forint visszafizetését tartják jogosnak, ezért az egyetem kérelmezte, hogy ne kelljen a teljes 1 milliárd 158 millió forintot visszautalnia.

Ivády Vilmos közölte: a teljes összeg visszafizetése finanszírozási problémákat okozna egyes fejlesztési projekteknél, illetve a rezidensképzés bizonyos területein.

Bár az államtitkárság még nem válaszolt az InfoRádió megkeresésére, de egyes számítások szerint a teljes összegből 12-15 milliárdot fizettek ki hasonlóképpen.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×