eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik

Május végétől valamennyi Budapestről üzemelő légitársaság a reptér 2-es termináljáról közlekedik. A Budapest Airport a MÁV-val és a BKK-val is tárgyal a két terminál közötti tömegközlekedés biztosításáról; az első két hétben a Főtaxi és a Minibusz közlekedtet majd terminálok közötti járatokat - derül ki a Budapest Airport csütörtöki közleményéből.

A Budapest Airport a május 29-ről 30-ra virradó éjszaka valamennyi, a repülőtér 1-es termináljáról közlekedő légitársaságot átköltözteti a 2-es terminálra. Május 30-tól az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air utasai egyaránt a repülőtér 2B termináljáról indulhatnak. Az érkezési terminál továbbra is a kiindulás helyétől függ: a schengeni övezet országaiból a 2A, a nem-schengeni zónából pedig a 2B terminálra érkezik valamennyi utas.

A Budapest Airport már korábban bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja az 1-es terminált. A Malév összeomlása nyomán keletkezett forgalomveszteség, illetve a vállalat adóterheinek további növekedése miatt a repülőtér üzemeltetője számára nem maradt más lehetőség, mint az üzemelés költségeit a két utasforgalmi terület összevonásával csökkenteni - áll a közleményben. Megjegyzik: a lépéssel javítható az egyébként jóval modernebb infrastruktúrával rendelkező 2-es terminál kihasználtsága is.

A Budapest Airport jelenleg is tárgyalásokat folytat a MÁV (Magyar Államvasutak) és a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) szakembereivel az 1-es terminál melletti vasútállomás és a 2-es terminál közötti zökkenőmentes tömegközlekedési kapcsolatok kialakítása érdekében. A költözést követő első két hétben a Budapest Airport szerződéses földi személyszállító partnerei, a Főtaxi és az AirportShuttle-Minibusz külön szolgáltatás keretében közlekedik a két terminál között. A következő hetekben az utasok számára minden fontos információ megtalálható lesz a Budapest Airport weboldalán. (www.bud.hu)

2012. május 30-tól az 1-es terminál, illetve a környezetében található nyilvános parkolókat a repülőtér lezárja a közforgalom elől. A Budapest Airport irodái az 1-es terminál épületében maradnak, és kizárólag a "B" portán keresztül lesznek megközelíthetőek.

A kisgépes és a légiáru forgalom az eddigi helyszíneken működik tovább, az 1-es terminál forgalmi előterén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×