Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Május végén hagyhatják jóvá a Vízművek visszavásárlását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan a hónap végén dönt a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Vízművek visszavásárlásáról szóló végleges megállapodásról - közölte a Városháza. A francia résztulajdonosokkal napokon belül véget érnek a tárgyalások.

Napokon belül megszülethet a végső megállapodás a francia résztulajdonosokkal - tájékoztatta az InfoRádiót a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Szűcs Somlyó Mária kiemelte, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésének napirendjéről ugyan levették a Fővárosi Vízművek visszavásárlásáról szóló javaslatot, de a május végi ülésen a végleges megállapodás jóváhagyása is megtörténik.

Az összességében 15,1 milliárd forintos tranzakció feltételeiben lényeges változás nem történt, a nyár végére tervezett átadás-átvételt legkésőbb ősszel megtartják.

Tarlós István főpolgármester április végén arról beszélt, hogy a város szempontjából a korábbi szándéknyilatkozathoz képest előnyösebb egyezséget tudott kötni az önkormányzat tárgyalódelegációja. A főpolgármester azt is elmondta: a főváros felkészült a társaság menedzselésére, vízdíjemelésben pedig nem gondolkodnak.

Az ellenzék azonban kételkedik a megállapodás sikerességében. A fővárosi MSZP-frakció szerint a Városháza nem tudja kigazdálkodni a Vízművek visszavásárlásának árát, ezért elkerülhetetlen a vízdíjemelés. Az LMP képviselői arról beszéltek, hogy hatékony ellenőrzésre lesz szükség a vállalat gazdálkodását illetően, hogy a jövőben átláthatóan működjön a közműcég.