eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kumin: Balog Zoltánnak jó terep volt az államtitkárság

Balog Zoltán sok tapasztalatot szerzett államtitkárként ahhoz, hogy képes legyen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésére - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

Réthelyi Miklós távozás tűnt a legreálisabbnak a lehetséges kormányátalakítást taglaló hírek közül. Azért sem volt meglepetés a miniszter távozása, mert sejteni lehetett, hogy a kormányfő két évre kérte fel Réthelyi Miklóst - mondta az InfoRádiónak Kumin Ferenc arra reagálva, hogy Szijjártó Péter csütörtökön bejelentette: Orbán Viktor elfogadta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjének lemondását.

Balog Zoltánnak jó gyakorló terepet jelentett a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkári poszt, hiszen foglalkoznia kellett oktatási, szociális és egészségügyi kérdésekkel is. Vagyis szűkebb keretek között és nem akkora hatáskörrel, de végzett a miniszterséghez hasonló kormányzati munkát - tette hozzá a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

Réthelyi Miklósra elsősorban nem mint politikusra tekintettek, Balog Zoltánt viszont politikusként tartják számon. Hogy ez előny vagy sem, egyelőre nehéz megmondani, de az sosem árt, ha az illető rendelkezik politikai tudással és tapasztalattal - mondta Kumin Ferenc.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×