eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla

Cséfalvay: Új források innovációra és kutatásfejlesztésre

Még az idén újabb forrásokkal egészülhet ki a kutatásfejlesztésre és innovációra szánt 75 milliárd forintos állami és uniós pályázati keretösszeg.

Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára egy pécsi tanácskozás után elmondta: több mint 10 milliárd forinttal megemelik a vállalati innovációs, technológiai fejlesztést segítő pályázati keretet, emellett a vállalatok, egyetemek, kutatóintézetek számára még kiírás előtt álló, a kutatási projektek támogatását segítő pályázati keretet emelnék meg 15 milliárd forinttal.

A kutatással foglalkozó szervezetek és intézetek számára eszközfejlesztési célok megvalósítására szintén 10 milliárd forintot meghaladó keretet nyitnak, és napirenden van egy, a kis- és közepes vállalkozásokat segítő konstrukció kidolgozása is.

Cséfalvay Zoltán emlékeztetett: 2010 nyara óta először az idén tudtak kutatásfejlesztési és innovációs projektek megvalósítására hazai forrásokat is tartalmazó pályázatokat kiírni.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×