Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy mennyiségű kábítószer tűnt el egy mentőállomásról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy mennyiségű, kábítószernek minősülő erős fájdalomcsillapítók tűntek el az Országos Mentőszolgálat egyik telephelyéről. A rendőrség nyomoz, a mentőszolgálat pedig belső vizsgálatot indított. Egyelőre még nem tudni, hogy lopásról vagy adminisztrációs hibáról van szó - közölte az InfoRádióval Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A leltárellenőrzés során derült ki, hogy az egyik mentőállomás készletéből egy gyógyszerkészítményből hiányzik egy bizonyos mennyiség - erősítette meg a Magyar Nemzetben megjelenteket az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál kiemelte: a belső vizsgálat mellett rendőri nyomozás is folyik, ezért a gyógyszer neve és annak mennyisége sem publikus.

A szóvivő elmondta: a gyógyszerek felhasználására és tárolására szigorú szabályok vonatkoznak, különösen igaz ez az akár kábítószerként is használható fájdalomcsillapítók esetében.

Dokumentálni kell, ha valaki elvesz a készletből, és komoly következménye lehet annak, ha akár egy ampulla eltűnik - hangsúlyozta Győrfi Pál.

A Magyar Nemzet szerint a telephelyről más érték nem tűnt el, ezért vizsgálják azt is, hogy a mentőszolgálatos dolgozóknak milyen szerepük lehet az ügyben. A lapnak név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az eltűnt ampullák a feketepiacon darabonként több ezer forintot érnek, a vevőkört pedig leginkább a kábítószer-élvezők jelentik.

Hanganyag: Kálló Izabella