Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jövő héten dől el a Zöld Pardon sorsa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Zöld Pardon szórakozóhely közterület-használati kérelméről csütörtöki képviselő-testületi ülésén dönt a XI. kerületi önkormányzat - közölte az újbudai hivatal kommunikációs vezetője vasárnap az MTI-vel.

Milassin Levente elmondta, a ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

A kommunikációs vezető az ügy előzményeit felidézve emlékeztetett arra, hogy az önkormányzathoz évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyekkel, köztük a ZP-vel kapcsolatban. Közölte, hogy a több száz, dokumentált bejelentést elsősorban a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről kapják, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak - tette hozzá.

Milassin Levente hangsúlyozta azt is: az újbudai önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, és egyetért azzal is, hogy hasonló szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk.

Mint fogalmazott, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel.

Közölte: ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.