Inforádió

Meghallgatom Élő adás

2014 elejéig átadják a 4-es metró első szakaszát - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet Tarlós Istvánnal közöl interjút. A főpolgármester szerint 2013 végén, legkésőbb 2014 elején átadják a 4-es metró első szakaszát. Tarlós István a lapnak arról is beszélt, hogy ha az új, most készülő önkormányzati és fővárosi törvény megszünteti a mozgásterét, nem folytatja.

A Népszabadság írása szerint amíg a kormányzat afféle stratégiai ágazatként kezeli a labdarúgó-utánpótlás kérdését, addig mostanság mind többen vetik fel: nem feltétlenül az a jó irány - azaz szakmailag és anyagilag is megtérülő vállalkozás -, ha tizennégy-tizennyolc éves tehetségek képzésére koncentrálják a legnagyobb humán és financiális erőforrást. A lapnak nyilatkozó sportmenedzser szerint az utánpótlás akadémiákkal szemben volt egyfajta csodavárás, ennek azok nem feleltek meg.

Az Index arról ír, hogy értesüléseik szerint szeptemberben utazik az Alstom katowicei gyártóbázisára az a magyar küldöttség, amelynek a metrókocsikat gyártó cég bemutatja az átalakított fékekkel ellátott szerelvényeket. Az Index úgy értesült, hogy az átalakítás kevésbé mechanikus, mint inkább szoftver jellegű volt. Egyes részek azonban még így is eltérnek a magyar előírásoktól, ezekre a cég felmentést kér.

A Pénzcentrum cikke szerint családanyák estek egymásnak az aranyért Budapesten. Az elmúlt hetek árfolyam-ingadozásainak köszönhetően Magyarországon is jelentősen megnőtt az érdeklődés az arany iránt. Sokan a nemesfém fizikai formáját keresik, így az egyik aranytömbök kereskedelmére szakosodott vállalkozásnál már sorban álltak a magyar háziasszonyok, hogy aranyba fektessék a család megtakarított pénzét.

A Nap Gazdaság a belföldi szállítmányozók helyzetéről ír. A lap szerint továbbra is bajban vannak a mikro- és kisvállalkozások, így sorra felhagynak a fuvarozási tevékenységgel. A jövőben ugyanakkor egyre nagyobb szükséglet mutatkozhat a légi áruszállítás iránt.

A Portfolio.hu cikke szerint úgy tűnik, Londonban és Frankfurtban is nagy volt a hőség tegnap, az ebédidőben megtett séta során pedig kicsit megkapta a nap a piaci pletykagyárosok tarkóját. Képtelennek tűnő pletykákra több száz pontokkal rakták ide-oda a DAX-indexet. Eközben az elmúlt két nap során 5 százalékot emelkedő amerikai részvényindexek is korrigáltak, amelyek végül 1,5-2 százalékos eséssel zárták a csütörtöki kereskedési napot, megszakítva az amerikai emelkedő szériát.