eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk

Lakáspolitikai vitanap az Országyűlésben

Ellenzéki kezdeményezésre vitanapot rendeztek az Országgyűlésben a lakáshitelesek megsegítéséről.

 Június végéig megköti a kormány és a Bankszövetség azt a megállapodást, amelynek köszönhetően az adósnak jobban megéri majd törleszteni a hitelt, mint kiszállni belőle, a banknak pedig kifizetődőbb lesz megegyezni az ügyféllel, mint bedönteni a kölcsönt.

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára mondta az Országgyűlés lakáspolitikai vitanapján. Cséfalvay Zoltán hozzátette: a kilakoltatási moratórium semmiképpen nem lehet tartós megoldás.

A Fidesz szerint százezer ember azért nem tudja már kilencven napnál hosszabb ideje kifizetni a törlesztőrészleteit, mert a szocialista kormányok megszüntették a támogatott forinthiteleket és helyette "gondoskodtak arról", hogy a pénzügyileg tájékozatlan emberek devizahiteleket vagy magas kamatú forinthiteleket vegyenek fel.

A KDNP elismerte, hogy az eszközkezelő működtetésével még adós a kormány.

Az ellenzéki pártok közül az LMP létrehozna egy ingatlanalapot, amelynek finanszírozásába a bankokat is bevonnák, a Jobbik viszont a többi között a jegybanki alapkamat csökkentését tartaná hasznosnak.

Az MSZP úgy látja, hogy a kormány intézkedései miatt nemcsak a hitelesek veszíthetik el lakásaikat, hanem az önkormányzati lakásokban élők és a közüzemi tartozást felhalmozók is. A szocialisták azt javasolták, hogy alakítsanak meg egy tárcaközi és egy parlamenti bizottságot a hitelesek érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×