eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Szigorú feltételeket szabott Újbuda a Zöld Pardonnak

Megújíthatja a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyét a XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testület csütörtök este hozott határozata értelmében. Az engedély október végéig szól, akkor el kell bontaniuk az építményeket. A ZP már a döntés előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel a döntés után azt közölte: a képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, amely október 31-ig szól.

Emlékeztetett arra, hogy az újbudai önkormányzat előzetesen bejelentette: elfogadhatatlannak tartja, és nem támogatja, hogy a ZP Kft., valamint a Dream Works Kft. által üzemeltetett szórakozóhelyek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően működjenek.

Újbuda vezetése ezért döntött úgy korábban, hogy kizárólag szigorú feltételek teljesülése esetén terjeszti a testület elé a döntést: amennyiben az üzemeltetők rendezik az önkormányzat felé fennálló tartozásukat.

Tekintettel arra, hogy mindkét társaság elfogadta és teljesítette az önkormányzat előírásait, csütörtökön Újbuda képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására - tette hozzá Hoffmann Tamás.

A polgármester közölte azt is, hogy a képviselők döntése értelmében a szórakozóhelyeket üzemeltető társaságok feltételek betartása mellett vehetik birtokba a közterületeket. Így például megemelt, egyenként 22 millió forint bérleti díjat kell fizetniük a közterületek használatáért, továbbá egyenként 16 millió forintos hozzájárulást kell fizetniük a közrend és köztisztaság emelt szintű biztosításáért, valamint a folyamatos zajszint-mérés érdekében. A feltételek közé tartozik, hogy a szórakozóhelyeknek be kell tartaniuk a törvény által előírt zajhatár-értékeket.

A szórakozóhelyek október 31-ig tarthatnak nyitva, majd kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A polgármester jelezte: a közterület rendezése után az önkormányzat a területen országzászlót állít.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×