eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Lejárt szavatosság, hiányos higiénia - élelmiszer-helyzetkép húsvét előtt

A húsvéti ünnepkör kiemelt élelmiszer-ellenőrzésének előzetes eredményei azt mutatták, hogy mintegy 3-4 százalékkal tovább javult a helyzet a tavalyi évhez képest - tájékoztatta Kardeván Endre az ellenőrzések eredményéről

A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy április 4-17. között a szakemberek 2.780 ellenőrzést végeztek. Ennek során 152-szer figyelmeztettek, 115 esetben pedig összesen 8,6 millió forintot bírságot szabtak ki.

Az államtitkár a leggyakoribb hiányosságként a minőség-megőrzési idő lejártát, valamint a különféle higiéniai hiányosságokat említette. Hozzátette: a kiemelt ellenőrzés április 25-ig tart, de ezt követően is a szakemberek folytatják a rendszeres, tervezett ellenőrzéseket.

Kardeván Endre korábban - az ellenőrzés megkezdésekor - azt közölte, hogy az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a húsvéti asztalra, amely gondot okozhat a fogyasztóknak.

Az összehangolt, átfogó vizsgálatok országszerte kiterjedtek nemcsak a kereskedőkre, hanem az élelmiszer-előállítókra és a raktárakra, az úgynevezett első betárolási helyekre is. Az ellenőrzések főként a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos árukat - sonkákat, más füstölt termékeket, tojásra, édességeket - érintették.

A büntetés mértéke 15 ezer forinttól akár 2 milliárd forintig is terjedhet - szólt a tájékoztatás.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×