eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hunvald szerint hamisították az aláírását

Hunvald György, volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, a VII. kerületi ingatlanpanamák ügyének másodrendű vádlottja a büntetőper csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon azzal állt elő: nemrég a nyomozati iratokat tanulmányozva azt észlelte, hogy egyes dokumentumokra odahamisították az aláírását.

A sok száz milliós csalással, hűtlen kezeléssel, hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel vádolt Hunvald a tárgyaláson átadta a bírói tanácsnak a szerinte hamis aláírásait tartalmazó iratokat, amelyek Nagy Györgyhöz köthetők, aki a vádbeli ingatlanügyletekben a vevői oldalt képviselte, és sajtóhírek szerint a vád tanújaként terhelő vallomásokat tett a nyomozás során Hunvald Györgyre és társaira.

A több mint két éve előzetes letartóztatásban lévő volt szocialista politikus az eljárás során tagadta bűnösségét, jelenleg a vádlotti meghallgatása zajlik, a bíró kérdéseire válaszol, de a csütörtöki tárgyaláson elhangozhatnak az ügyész vádlotthoz intézett kérdései is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×