eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Az FC Barcelona futballistái a világ legjobban fizetett sportolói

Az FC Barcelona és a Real Madrid labdarúgói megelőzték a New York Yankees baseball-játékosait a világ legjobban fizetett sportolóinak listáján - közölte egy brit tanulmány.

A szerdán nyilvánosságra hozott kutatás eredményei szerint a 2009-10-es szezonban a spanyol Barcelona futballistáinak éves átlagkeresete 7,9 millió dollár volt, míg a nagy rivális Real Madridnál ez az összeg 7,35 millió dollárra rúgott. Az elmúlt évben még első helyezett Yankees játékosainak átlagkeresete ugyanakkor "csak" 6,75 millió dollár volt.

A lista negyedik és ötödik helyét az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers (6,54 millió dollár) és Orlando Magic (6,36 millió dollár) foglalja el, míg az angol Chelsea (6,02 millió dollár) futballcsapata a hatodik. A Manchester City, a Manchester United, a Liverpool és az Arsenal ugyancsak befért az első 30 közé, ezzel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság a leggazdagabb futball-liga a világon.

Az első 30 között 10 NBA-ben szereplő kosárlabdacsapat és nyolc, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) érdekelt együttes található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×