eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mit mond a romagyilkosságokról az elsőrendű vádlott szeretője - lapszemle

Romagyilkosságok: megszólalt az elsőrendű vádlott szeretője - Vita a pedagógusok óraszámáról - A Jobbik járőrei beintettek Pintérnek.

 A Népszabadságban az olvasható, hogy a per koronatanúja, F.-né Ny. Éva elismerte ugyan, hogy segítette a cigányvadászattal vádolt férfiakat, de a Pest Megyei Főügyészség szerint nem vádolható bűnrészességgel. F.-né Ny. Éva az ügy elsőrendű vádlottja, K. Árpád szeretője volt. A tiszalöki gyilkosság után félelemben élt. Többször bántalmazták és azt mondták neki, hogy nem beszélhet, mert ha igen, ki fogják tépni a nyelvét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a jelenlegi 22-ről 28-ra emelné a pedagógusok kötelező óraszámát - derült ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból. A közel 30 százalékos emelés leépítést és jövedelemcsökkenést idézhet elő. Az oktatásügyért felelős Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem támogatja a javaslatot.

Pintér Sándor belügyminiszter szerda este örömmel számolt be arról, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amely kedden kezdte meg a járőrözést Hajdúhadházon, a rendőri felhívásnak megfelelően befejezte a kéretlen rendvédelmi munkát. "Kicsoda Pintér Sándor, hogy megmondja nekünk, hogy mit csinálhatunk, amíg nem hágjuk át a törvényeket?" - mondta az Index tudósítóinak a Jobbik helyi képviselője, majd egy leszakadt Opellel elindultak az éjszakai bevetésre.

Gyakorlatilag az üzletek harmada (körülbelül harminc) zárva van az Andrássy úton; némelyik láthatólag csak pár hete üresedett meg, de van olyan, amelyiknek egykori kirakatát már vastag porréteg borítja, és csak tippelni lehet eredeti funkciójára - írja a Világgazdaság. Az ingatlanok tulajdonosai a kiadással kivárják, míg a piac a fellendülés jeleit mutatja

Több piaci szereplő egybehangzó véleménye szerint a lízingé a jövő - állítja a Pénzcentrum.hu. Jelenleg jóval kevesebben választják ingatlanvásárlás esetén ezt a konstrukciót, pedig sok esetben kedvezőbb, mint a hitel. A lízingbe például kevesebb önerővel is bele lehet vágni és továbbra is lehetőség van deviza alapú szerződéskötésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×