eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Csányi: A túl nagy hatalom azokra jelent veszélyt, akik gyakorolják - hetilapszemle

Csányi Sándor, az OTP és az MLSZ első embere a Heti Válasznak adott interjút, a Figyelő pedig arról ír, hogy kevesebbet keresnek régióbeli kollégáiknál a magyar topmenedzserek.

A túl nagy hatalom leginkább azokra jelent veszélyt, akik gyakorolják - fogalmazott a Heti Válasznak adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP első embere, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint könnyen becsúszhat egy hiba, mert ezek az emberek kevés időt fordítanak az előkészítésre, gyorsabban hozzák meg döntésüket. Felhívta a figyelmet, hogy akkor kell a legjobban vigyázni, amikor minden nagyon jól megy, mert ilyenkor lehet a legnagyobbat hibázni.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy kifejezetten károsnak tartja a bankadó változatlan mértékű fenntartását 2012-re, és szerinte a devizaadósokat nem a pénzintézetektől, hanem a mindenkori kormánytól és a jegybanktól kell megvédeni. Az MLSZ elnöke szerint a szervezet akkor pályázhat sikerrel nagy tornák megrendezésére, ha az egyesületi pályák felújításán túl legalább négy-öt európai színvonalú nagy stadion felépül.

A Figyelő arról ír, hogy kevesebbet keresnek régióbeli kollégáiknál a magyar topmenedzserek, akik a térségbeli átlagjövedelem 83 százalékára számíthatnak. Náluk gyengébb pozícióban csak az ukrán, a lett és a litván felső vezetők vannak.

Lengyel és román kollégáik viszont kiváló helyzetben vannak, az előbbiek azért, mert még a gazdasági válság alatt is nőni tudott Lengyelország GDP-je, másrészt a piac méretének köszönhetően a legtöbb multinacionális cég ott hozta létre regionális központját. Itthon a magyar cégek 79 százaléka emelte a felső vezetők bérét, miközben csökkentés lényegében nem volt. További részletek a Figyelőben.

Szerző: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×